De Koe of_koenBroos (9).jpg
De Koe of_koenBroos (6).jpg
De Koe of_koenBroos (11).jpg

DAVID of hoe we ons bedacht hebben

Cie. de KOE, De Nwe Tijd, Hof van Eede

Blauwe Zaal
Toneel

Hoe je de vijftig haalt zonder jezelf een kogel door de kop te jagen

Hoe blijf je overeind in het volwassen leven zonder je op je vijftigste een kogel door je kop te jagen? Dat was het uitgangspunt van de speech 'This is water' van de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace. Wallace las de tekst in 2005 op de diploma-uitreiking van een prestigieuze hogeschool. Drie jaar later hing hij zich met een tuinslang op in zijn garage. Hij werd 46 jaar.

Vertrekpunt van de voorstelling zijn de biografie van de auteur, zijn verslaving, zijn genialiteit, onzekerheid, depressie en hyperbewustzijn. Het is het eerste luik van wat een trilogie belooft te worden. ‘DAVID of hoe we ons bedacht hebben’ zoekt uit hoe je een betekenisvol leven leidt, een leven dat samenhangt met anderen en met de wereld, zodat je minstens de vijftig haalt zonder een kogel door je kop te jagen.

  • Drie Vlaamse topgezelschappen schrijven en spelen samen

    De Koe (met Willem de Wolf) is het gezelschap dat speels en met veel ironie in zijn stukken de wereld behandelt, De Nwe Tijd (met Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis) legt nadruk op oprechtheid, en Hof van Eede (met Ans Van den Eede en Greg Timmermans) voelt zich als een gezelschap daar tussenin. 

  • credits

    tekst: Willem de Wolf, Wannes Gyselinck, Freek Vielen, spel: Willem de Wolf, Carine van Bruggen, Greg Timmermans, Ans Van den Eede, Freek Vielen, eindregie en scenografie: Peter Van den Eede, foto's: Koen Broos, www.dekoe.be

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]