De Koe of_koenBroos (9).jpg
De Koe of_koenBroos (6).jpg
De Koe of_koenBroos (11).jpg

DAVID of hoe we ons bedacht hebben

DE HOE & De Nwe Tijd

Hoe je de vijftig haalt zonder jezelf een kogel door de kop te jagen

Hoe blijf je overeind in het volwassen leven? Dat was het uitgangspunt van de speech This is water van de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace. Wallace las de tekst in 2005 op de diploma-uitreiking van een prestigieuze hogeschool. Drie jaar later hing hij zich met een tuinslang op in zijn garage. Hij werd 46 jaar. 

DE HOE en De Nwe Tijd maken drie voorstellingen over de persoon en het werk van David Foster Wallace. Vertrekpunt zijn de biografie van de auteur, zijn verslaving, genialiteit, onzekerheid, depressie en hyperbewustzijn. Het eerste luik, DAVID of hoe we ons bedacht hebben, zoekt uit hoe je een betekenisvol leven leidt, een leven dat samenhangt met anderen en met de wereld, zodat je minstens de vijftig haalt zonder een kogel door je kop te jagen.   

  • Drie Vlaamse topgezelschappen schrijven en spelen samen

    De Koe (met Willem de Wolf) is het gezelschap dat speels en met veel ironie in zijn stukken de wereld behandelt, De Nwe Tijd (met Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis) legt nadruk op oprechtheid, en Hof van Eede (met Ans Van den Eede en Greg Timmermans) voelt zich als een gezelschap daar tussenin. 

  • credits

    tekst: Willem de Wolf, Wannes Gyselinck, Freek Vielen, spel: Willem de Wolf, Suzanne Grotenhuis, Carine van Bruggen, Greg Timmermans, Ans Van den Eede, Freek Vielen, eindregie en scenografie: Peter Van den Eede, productie: DE HOE en De Nwe Tijd in coproductie met Het Laatste Bedrijf. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid met de hulp van Gallop Tax Shelter. 

    foto's: Koen Broos, www.dekoe.be

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]