Antípodas

Florenzia OZ

Blauwe Zaal
Flamenco Biennale Dans

Visuele en zintuigelijke voorstelling tussen stemmen en snaren

In Antípodas deelt danseres Florencia Oz het podium met haar tweelingzus: celliste en zangeres lsidora O’Ryan. Geïnspireerd door de figuur van de dubbelganger uit de Romantiek (zoals in Schuberts ‘Doppelgänger’) verkennen ze in een poëtische dialoog dualiteit en de grenzen van het individu. Ze nemen je mee in een verhaal van hoe zij één waren, tot het moment waarop de één ophield de ander te zijn en zichzelf werd.

Tussen snaren, stemmen en beweging ontstaat een visuele en zintuiglijke voorstelling op de grens van waar het ik eindigt en de ander begint. Dans, flamenco, percussie en visuele poëzie van de één beïnvloeden het instrument, de melodie, de zang en poëzie van de ander. “Een meesterlijke voorstelling.” (deflamenco.com)

  • Florencia Oz

    De Chileense Florencia Oz trok op jonge leeftijd naar Sevilla om er flamenco te studeren. Ze danste als soliste in het Ballet Flamenco van Andalusië bij Rafaela Carrasco en toerde de wereld rond. Vervolgens danste ze bij de gezelschappen van Eva Yerbabuena en David Corria, die ook tekende voor de choregrafie van Antípodas, haar eerste solovoorstelling. Na de première op het 25ste Festival van Jerez (2021) werd ze bekroond met de Prijs voor Beste Nieuwe Artiest.

  • credits

    Florencia Oz  - dans & choreografie: Florencia Oz, cello en composities: Isidora O’Ryan, regie: David Coria, foto: Javier Fergo, www.flamencobiennale.nl

  • Wat een genot om deze Chileense tweelingzusters elkaar met zoveel finesse te zien aanvullen.

    Flamencomanía -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]