Klein-Amsterdam-Producties-Andre-het-astronautje-©-Onbekend-1-1024x614.jpeg

André het astronautje 4+

Klein Amsterdam Producties

Hekmanfoyer
Prentenboekjesfestival Toneel

Prentenboekjesfestival - Onder de sterren en de maan (2+)

Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijke Prentenboekenstad vol bekende figuren. In deze editie worden de jonge bezoekertjes geprikkeld met voorstellingen over de oneindige sterrenhemel.

In 'André het Astronautje' onderzoekt een kleine jongen de ruimte vanachter zijn computer. Met behulp van het internet bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Hij is druk in de weer op Aardbol.com. Hij zoekt en klimt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert, zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek uit en doet hij een bijzondere ontdekking.

credits
spel: Christian van Eijkelenburg of Melle Berendsen, muziek: Daan van West (PIPS:lab), illustraties: Natascha Stenvert, regie: Albert Klein Kranenburg, afbeelding: Paco Vink, www.kleinamsterdamproducties.nl

  • theatrale vertaling van Kuipers’ boek André het Astronautje

    In deze solovoorstelling, met o.a. de stem van André Kuipers bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West, maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. Het is een theatrale vertaling van Kuipers’ gelijknamige boek waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]