Als het anders loopt 9+

Het Houten Huis / Plan d- / Club Guy and Roni

Muziektheater vol beeldende poëzie en dans

In haar nieuwe voorstelling verpakt Elien van den Hoek een gevoelig onderwerp in een poëtische, beeldende en muzikale voorstelling, met grote scheppen fantasie en een minimum aan woorden. ‘Als het anders loopt’ gaat over het leven van mensen die afhankelijk zijn van langdurige zorg. Een pittig thema waar de makers met lichte toets en veel humor doorheen gaan. Het speelt zich af in een wachtkamer waar niemand wil zijn. 

“Iedereen kan hier terechtkomen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet.”

Acteurs met een fysieke of mentale beperking en jonge professionele dansers verbeelden een wereld vol tegenslag én hoop. In de Volkskrant verscheen een artikel over de voorstelling, dat lees je hier.

foto's: Boris Stokman, Moon Saris

 • zoek de verbinding

  Kom wat eerder naar het theater en maak een kaart voor iemand bij wie het anders loopt. In de foyer vind je een gigantische verbandtrommel vol spullen om verbinding te maken. Maar... lees eerst de bijsluiter!

 • toegankelijkheid

  Voor gasten met een beperking heeft Stadsschouwburg Utrecht een aantal voorzieningen en speciale regelingen. Bekijk ze hier.

 • nominatie Podiumkidsprijs

  Deze voorstelling maakt kans op de Podiumkidsprijs, een publieksprijs voor de leukste voorstelling van het jaar. Lees meer op www.podiumkids.nl.

 • credits

  script en regie: Elien van den Hoek, spel & dans: Sam Corver, Andreas Denk, Marloes Dingshoff, Meghan Dobbelsteijn Bisschops, David Feenstra, Laura Feliu Casas, Johannes de Jong, Lucas Saez Collins, Thomas Schellens, muziek & spel: Radek Fedyk muziek, zang & spel: Sanam Tahmasebi, choreografie Adam Peterson, Andreas Denk, Elien van den Hoek, www.hethoutenhuis.org

 • Knap dat het gelukt is: humorvol en ontroerend jeugdtheater maken over de bureaucratie van het zorgsysteem.

  de Volkskrant -
 • De nieuwe voorstelling van Het Houten Huis, Club Guy & Roni en Plan d- tovert ons een wereld voor waar het feest van de uitzondering gevierd wordt.

  Theaterkrant -
Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]