tg Winterberg I Feikes Huis - Alles naar de hemel (Kamerich & Budwilowitz) 4.jpg
tg Winterberg I Feikes Huis - Alles naar de hemel (Kamerich & Budwilowitz) 3.jpg
tg Winterberg I Feikes Huis - Alles naar de hemel (Kamerich & Budwilowitz) 5.jpg

Alles naar de hemel

Tg. Winterberg | Feikes Huis

Blauwe Zaal
Toneel

Over de zoektocht naar de onmenselijke keuze tussen leven en dood

Een zwangere vrouw hoort dat haar ongeboren kindje een zware afwijking heeft. Ze valt keihard van haar roze wolk en belandt samen met haar man in een surrealistische wereld. Daar begin een zoektocht naar het antwoord op de onmenselijke vraag: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden?

Tg. Winterberg en Feikes Huis scheppen met magische poppen, livemuziek, stop-motion en klei een wonderlijke werkelijkheid, waarin de aanstaande ouders te rade gaan bij zichzelf. Een parade van kafkaëske personages, prognoses en meningen trekt aan hen voorbij. Tot de uiteindelijke keuze volgt: één uit liefde.

 • toelichting op de annulering

  “Deze voorstelling is een metafoor voor zichzelf geworden: Zoveel als de ouders van hun ongeboren kindje houden, zo veel hou zo veel ik van deze voorstelling, maar niet ten koste van alles, niet half of een beetje, en het is daarom dat ik / wij nu zeggen; we doen het niet”  Marlyn Coetsier 

  Het artistieke en zakelijke team van Tg. Winterberg en Feikes Huis hebben besloten de voorstellingenreeks van Alles Naar de Hemel te annuleren. Een besluit dat ons zwaar valt. 

  In de coronatijd is deze, op een autobiografisch gegeven, gebaseerde voorstelling met veel liefde tussen alle lockdowns door gemaakt. De tournee die oorspronkelijk in 2021 gepland stond kon destijds door de coronabeperkende maatregelen niet doorgaan. 

  We maakten ons op voor een nieuwe reeks in 2023. En toen werd één van de acteurs ernstig ziek. Omdat deze voorstelling ons zo ongelofelijk dierbaar is en we haar graag willen delen met het publiek hebben we gezocht naar een vervangende acteur. Gaandeweg dit proces zijn er helaas weer zo veel mitsen en maren op ons pad gekomen waardoor de verwachtingen steeds bij gesteld moesten worden. De conclusie is nu dat wij binnen de tijd en voorwaarden zoals die er nu liggen de voorstelling niet op het niveau van 2021 kunnen krijgen.

  Hierom hebben we besloten om de stekker eruit te trekken en de gehele tour te cancelen.

 • credits

  tekst: Heleen Verburg, regie: Silvia Andringa en Rob Vriens, spel: Lennart Monaster, spel, vormgeving en poppen: Marlyn Coetsier, vormgeving: Jolanda Lanslots, video: Gertjan Biasino, muziek: Nineyards Audio, foto's: Kamerich & Budwilowitz, www.tgwinterberg.nlwww.feikeshuis.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]