Rijnreisje 6+

Rijnreisje 6+

De Toneelmakerij

Blauwe Zaal

Muziektheater

zo 07 apr div. tijden

Betoverend, muzikaal avontuur door de wereld van beeldend multitalent Steef de Jong

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te gaan paaien. Rijnreisje neemt je mee op avontuur, een barre tocht van honderden kilometers, om via de belangrijkste rivier van Nederland prachtige mythen en verhalen te ontdekken. Rijnreisje is een bewegend schilderij met tal van levensgrote pop-up decors, voor iedereen van zes jaar en ouder.

Twee waternimfen nemen je mee langs de ontstaansgeschiedenis van de rivier, langs de Hongerstenen, die zich alleen bij onheilspellend laag water laten zien, via de grootste waterval van Europa tot een ontmoeting met Lorelei, de nijdige meermin die met haar prachtige zang schippers betovert. Maar de Rijn is in beweging. Onder de fantasierijke verhalen sluimert het gevaar van klimaatverandering, overbevissing en vervuiling. Zullen de twee zalmen ooit nog de oorsprong van de Rijn bereiken?  

Drie acteurs zingen, dansen en spelen alles: de zalmen, rivier, dorpen, steden, legendes, bewoners, toeristen, goden, nimfen, boten, stenen, dieren, fabrieken, waterval en de zee. Rijnreisje is een visueel overrompelende voorstelling van Steef de Jong, die als een bewegend schilderij aan je voorbij trekt.    
 

Concept, tekst, regie en vormgeving: Steef de Jong, co-regie: Ina Veen, dramaturgie: Paulien Geerlings, decorbouw: Stephan Nelissen, Geert Sweep, licht- en geluidsontwerp: Maarten de Rooij, muziek: Yung-Tuan Ku, Steef de Jong, kostuums: Willy Veen, Ina Veen, spel: Yung-Tuan Ku, Jip Bartels, Lucas Schilperoort, scene foto's: Sanne Pepper, www.toneelmakerij.nl

Rijnreisje 6+

De Toneelmakerij

Rijnreisje 6+

selecteer datum en tijd

zo 07 apr

14:00 - 15:00

€ 14,00 / t/m 18 jaar € 10,00

laatste kaarten

zo 07 apr

16:00 - 17:00

€ 14,00 / t/m 18 jaar € 10,00

koop kaarten

Rijnreisje laat de kracht van kinderlijke creativiteit zien

de Volkskrant
lees de recensie

een onvergetelijke en betoverende theaterervaring

Musicalsites
lees de recensie

de grote blikvanger van deze productie is zonder meer het ingenieuze decor, dat nog het meeste wegheeft van een driedimensionaal prentenboek op reuzenformaat

Theaterkrant
lees de recensie

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal