judasblack.jpg
Judas 1 (c) Bob Bronshoff.JPG
Judas 4 (c) Bob Bronshoff.JPG
Judas 2 (c) Bob Bronshoff.JPG

"Een geweldige, beklemmende voorstelling met een vierkoppige topcast."- Theaterkrant ****

Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraadt.

psychologische theaterthriller
Deze psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van de vier vrouwelijke omstanders van Holleeder: zijn twee zussen, moeder en nichtje. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement
• Renée Fokker en Margo Dames te gast bij Jinek om te praten over Judas en de ontmoeting met Astrid. Kijk naar het fragment
bekijk het Nieuwsuur item over Judas

een avondvullende belevenis
Voorafgaand aan de voorstelling krijg je unieke informatie over de Holleeders. Hoe is het boek Judas ontstaan? Welke gevolgen heeft de verschijning van het boek voor Astrid? Er wordt stil gestaan bij hoe het allemaal ook alweer zat. Waarvoor is Willem Holleeder veroordeeld en wie was nou precies Willem Endstra? Informatie die je niet wilt missen. Aanvang 19.00 uur in de Hekmanfoyer, de toegang is gratis. Reserveer een kaartje als je zeker wilt zijn van een plek.  

credits
Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze voorstelling, foto: Mark Engelen, Bob Bronshoff, www.judasintheater.nl

 

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!