Jardín Impuro

Jardín Impuro

Andrés Marín

Grote Zaal

Dans

Flamenco Biennale

drankje inclusief

za 16 dec, 20:00

Andrés Marín is de oproerkraaier van de flamenco

In de flamencotuin van Andrés Marín gaat alles op de schop. Op zoek naar een radicaal nieuwe flamenco-esthetiek schuwt de danser/choreograaf uit Sevilla geen enkel risico. Als flamencovrijheidsvechter van het eerste uur breekt hij oude codes en patronen en bouwt ze op eigenzinnige wijze weer op. De kubistische danstaal die Marín ontwikkelde, leverde hem de benaming ‘de Picasso van de flamenco’ op. Met messcherpe, klievende bewegingen ploegt hij in Jardín Impuro de aarde, de traditie om, waarin zijn voeten diep geworteld staan.  Special guest: Concha Vargas (dans) 

In zijn nieuwste creatie schept Andrés Marín een absolute flamencovrijplaats. Een dynamische ruimte waarin hij met grenzeloze muzikaliteit een selectie van de mooiste solo’s uit zijn oeuvre danst. In intieme dialoog met zijn musici ontstaat een verpletterende soundscape van flamenco, rock en elektro. Op het rauwe lamento van zanger José Valencia verschijnt danslegende Concha Vargas aan Marins zijde. Traditie en experiment lijf aan lijf. Volbloed op het podium. Welkom in de proeftuin van Andrés Marín.

‘Jardín Impuro werd oorspronkelijk als Carta Blanca gemaakt in opdracht van het Picasso Museum in Parijs. Van deze ‘carte blanche’ heb ik de afgelopen jaren verschillende versies en vertolkingen gemaakt. Een onbegrensde ruimte waarin ik vrij kan dwalen door het landschap van mijn verbeelding.’ 

- Andrés Marín

dans, choreografie, artistieke leiding: Andrés Marín, dans: Concha Vargas, zang: José Valencia, flamencogitaar: Salvador Gutiérrez, elektrische gitaar, electronics, zang: Cristián de Moret, percussie: Dani Suarez.

Jardín Impuro

Andrés Marín

Jardín Impuro

selecteer datum en tijd

za 16 dec

20:00 - 21:20

€ 49,50 / € 45,50 / € 39,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

Andrés Maríns Don Quixote: Een mijlpaal, geslagen op de uitgestrekte velden van vele eeuwen Andalusische flamencokunst

Volkskrant

Het zijn de ‘kleine’, intieme solo’s van Marín zelf die de meeste indruk maken. Zijn roffelende voeten schieten als bliksemschichtjes over het toneel.

Trouw

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal