CURIOUS_16X9_AW-1.png

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Mattias van de Vijver e.v.a.

Douwe Egbertszaal
Toneel

Maak kennis met Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij verdacht wordt van moord gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen. Tijdens zijn zoektocht komt Christopher achter onverwachte waarheden die zijn wereld op zijn kop zetten.

bestseller Mark Haddon
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mark Haddon, waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren zijn verkocht.

credits
tekst: Simon Stephens, vertaling: Rik van den Bos, regie: Pieter Kramer, spel: Mattias van de Vijver e.v.a., muziek: Wim Conradi.

  • toneelversie groot succes

    De roman 'The curious incident of the dog in the nighttime' van Mark Haddon was meteen bij verschijning in 2003 alom geliefd. Sindsdien zijn er wereldwijd vijfenhalf miljoen exemplaren verkocht en won het boek diverse literaire prijzen. In 2012 volgde een eveneens zeer succesvolle toneelbewerking door The National Theatre in Londen die zeven Oliver Awards won en inmiddels over de hele wereld te zien is. Op Broadway sleepte de voorstelling diverse prijzen in de wacht waaronder vijf Tony Awards. 

    Mark Haddon: "It's about how little separates us from those we turn away from in the street. It's about how badly we communicate with one another. It's about accepting that every life is narrow and that our only escape from this is not to run away (to another country, another relationship, a slimmer, more confident self) but to learn to love the people we are and the world in which we find ourselves." 

Tips

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.