Happy in Holland

Happy in Holland

Via Rudolphi Producties | ROSE Stories | Theater Bellevue

Blauwe Zaal

Toneel

reprise

Nationaal Theaterweekend

za 27 jan, 20:30

Een liefdevolle botsing tussen moeder en dochter, op de brokstukken van een Chinees-Indisch restaurant

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

In Happy in Holland doorbreekt de volwassen dochter Happy het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest? Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft.

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant gaan ze in deze ontwapenende voorstelling samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

tekst: Sun Li en Tjyying Liu, regie: Char Li Chung, spel: Charlotte Ha & Mei Ling Wan-Imook, campagnebeeld: Studio Benning & Gladkova, scènefoto's: Bas de Brouwer, www.rosestories.nl

Happy in Holland

Via Rudolphi Producties | ROSE Stories | Theater Bellevue

Happy in Holland

selecteer datum en tijd

za 27 jan

20:30 - 21:30

€ 10,00

koop kaarten

De binnen- en de buitenwereld van dit culinaire fenomeen komen in de toneeltekst van het schrijversduo Sun Li en Tjyying Liu buitengewoon slim samen.

de Volkskrant

Ontroerend inkijkje in de achterkant van het Chinees-Indisch restaurant

Theaterkrant

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal