Gendermonologen

Gendermonologen

Raymi Sambo maakt

Blauwe Zaal

Toneel

schoolvoorstelling

drankje inclusief

wo 28 feb 20:30 - 21:45

Verhalen van jonge mensen die niet in het binaire genderplaatje passen

In Gendermonologen staan de persoonlijke verhalen van vijf jonge mensen centraal. Verhalen over wat het betekent om niet in het binaire genderplaatje te vallen. In zang, dans en tekst vertellen zij over je plek vinden in onze samenleving en alles wat daarbij komt kijken zoals: labels en verwachtingen, openbare toiletten en de allereerste liefde als je ‘nieuwe’ ik.

Vijf verschillende mensen die één ding gemeen hebben: ze dagen zichzelf en onze maatschappij uit. Ze zijn constant het onderwerp van discussie, omdat ze ervoor kiezen om zichzelf te zijn en hun eigen geluk op te eisen.

Bij de voorstelling Gendermonologen is er een kleine expositie te zien waarin je kennismaakt met verschillende genderidentiteiten door de eeuwen en culturen heen. 

In tekst en beeld vertellen we je verhalen over genderdiversiteit en -fluïditeit van o.a. Paus Johannes Anglicus, Christina van Zweden, Foekje Dillema en Conchita. Aan jou de vraag: hoe kun je een samenleving mee helpen creëren waar iedereen zich veilig voelt en zichzelf mag zijn?

Aansluitend op de voorstelling is er in de Blauwe Zaal een nagesprek. Onder leiding van een moderator is er ruimte om dieper in te gaan op de thema’s uit de voorstellingen en voor vragen en reacties uit het publiek. 

idee, regie, co-auteur: Raymi Sambo (hij/hem), tekst: Ayden Carlo (hij/hem), met: Melvin Aroma (hij/hem), Jimmie Heijgelaar (hij/hem), Joel Toeange (zij/haar), Sjoerd Eltink (hij/diens) en Jiska Mensink (zij/haar), foto: Hollandse Meesters, scènefoto's: Bart Grietens, www.raymisambomaakt.com

Gendermonologen

Raymi Sambo maakt

Gendermonologen

selecteer datum en tijd

wo 28 feb

20:30 - 21:45

€ 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

uitverkocht

Een zeer actuele en ontroerende voorstelling waarin heden en verleden op fraaie wijze zijn verweven. Gendermonologen is ijzersterk, aansprekend theater dat veel publiek verdient

Diverse, gedreven getuigenissen, gebracht met emotie en overtuigingskracht. Melvin Aroma (hij/hem) geeft extra jeu aan zijn optreden door zijn krachtige, soulvolle stem

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal