En ze leefden nog lang en gelukkig

En ze leefden nog lang en gelukkig

Het Zuidelijk Toneel | Nieuwe Helden

Blauwe Zaal

Toneel

drankje inclusief

ma 01 apr 19:30

Een betoverend sprookje voor volwassenen

Wat als kinderen het voor het zeggen zouden hebben in Nederland? Wordt onze rijkdom dan eerlijker verdeelt? Of gaan er dan nog steeds kinderen zonder ontbijt naar school? In dit sprookje voor volwassenen over ongelijkheid stap je in de magische wereld van een 11-jarig kind dat jou meeneemt in een verhaal van deze tijd. Laat je verrassen, raken, verwonderen én heel misschien weer even geloven dat sprookjes bestaan.

Want hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat er in zo’n rijk land als Nederland alsnog 1 op de 13 kinderen onder de armoedegrens leeft? Hoe kan het dat sommige kinderen opgroeien met een koelkast die nooit leeg raakt, terwijl andere kinderen zonder avondeten naar bed worden gebracht? Waarom bepaalt de plek van je wieg hoeveel kansen je hebt? En is het niet vreemd dat in Nederland het aantal kinderen dat opgroeit in armoede stijgt? Terwijl er ieder jaar juist méér geld gaat naar de bestrijding van armoede?

Samen creëren 
Tijdens deze voorstelling creëren we samen met jou een nieuw verhaal. Al bijna vijf jaar lang is Stichting Nieuwe helden bezig met projecten over kinderarmoede. Voor deze voorstelling interviewden zij kinderen over ongelijkheid en hoe zij dat zouden aanpakken als zij de baas zouden zijn in Nederland. Nu bundelen ze samen met Het Zuidelijk Toneel hun krachten voor deze bijzondere voorstelling. Verwacht een sprookjesachtig bewegend multimedia decor en een ervaring die je niet snel zult vergeten.

regie: Bas van Rijnsoever, spel: Wisselende cast 11-jarige solisten, dramaturgie: Lucas De Man, regie-assistentie: Demi Janssen, artistiek advies: Piet Menu, scenografie & media ontwerp: Gijs Leijdekkers, scene foto's: Sofie Knijff, www.hzt.nl

En ze leefden nog lang en gelukkig

Het Zuidelijk Toneel | Nieuwe Helden

En ze leefden nog lang en gelukkig

selecteer datum en tijd

ma 01 apr

19:30

€ 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

In de ontroerende voorstelling ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ vertellen kinderen zelf over armoede

de Volkskrant
lees de recensie

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal