Een stel mannenpinguins

Een stel mannenpinguins

Theaterbolwerk PUNCH

Blauwe Zaal

Toneel

drankje inclusief

di 20 feb, 20:30

Actueel en herkenbaar theater over twee homoseksuele stellen met een kinderwens

In Een stel mannenpinguïns ontmoeten twee stellen elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun kinderwens waar te maken moeten de stellen niet alleen omgaan met elkaars angsten en vooroordelen, maar vooral ook met die van henzelf. In korte scènes zijn we getuige van anderhalf jaar gepieker en geworstel. Kunnen ze de verwachtingen en patronen waarmee ze zijn opgegroeid achter zich laten en elkaar zo dicht naderen als nodig is?

Het stuk is lichtvoetig en inhoudelijk, speels en actueel, dramatisch en poëtisch. Auteur Maaike Bergstra heeft haar persoonlijke zoektocht van een queer vrouw met een kinderwens vertaald in een in een actueel theaterstuk. Tegelijk weet ze de personages zo vorm te geven, dat zij algemeen aansprekend en heel herkenbaar zijn. Dit doet ze door vier totaal verschillende personages op te voeren die ieder een andere kijk hebben op ouderschap, hun identiteit en het leven.

tekst: Maaike Bergstra, regie: Loek de Bakker, spelers: Leendert de Ridder, Eline van Gils, Adina Macpherson en Pepijn Korfage, www.tbpunch.nl

Een stel mannenpinguins

Theaterbolwerk PUNCH

Een stel mannenpinguins

selecteer datum en tijd

di 20 feb

20:30 - 22:15

€ 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

Haarfijn weet Bergstra in alledaagse situaties een grote onderliggende frictie bloot te leggen. Onder de oppervlakte schreeuwen haar dialogen pijn, woede en ontluikend ongemak.

NRC

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal