De kwestie Sjostakovitsj

De kwestie Sjostakovitsj

BEER Muziektheater

Blauwe Zaal

Muziektheater

drankje inclusief

vr 01 mrt, 20:30

Overpeinzingen van een componist die zuchtte onder dictatoriaal bewind

Sjostakovitsj, de beroemde Russische musicus, maakt aan het eind van zijn leven de balans op: weet hij nog wie hij is onder de façade van Sovjet-componist, of is hij zichzelf in de loop van de tijd kwijtgeraakt? In deze tijd zou hij waarschijnlijk gecanceld worden. Hoe verhoudt zijn artistieke integriteit zich tot de machthebber? Deze muzikale voorstelling wil het duivelse dilemma van de kunstenaar Sjostakovitsj, die zuchtte onder het Stalinistische bewind, invoelbaar maken maar ook het publiek confronteren met snel gevormde oordelen en veroordelingen.

Helaas is Helmert Woudenberg (1945-2023) vlak na het voltooien van het script van De kwestie Sjostakovitsj plotseling overleden. Beer Muziektheater is hem zeer dankbaar voor zijn onmisbare bijdrage aan deze en eerdere voorstellingen van Beer zoals De Boodschapper, De Nazi en de Kapper en De Reiziger.

tekst: Helmert Woudenberg, regie: Aike Dirkzwager, spel: René Groothof, Dick van der Toorn en Yari van der Linden, foto: Rogier Willems, www.beermuziektheater.nl

De kwestie Sjostakovitsj

BEER Muziektheater

De kwestie Sjostakovitsj

selecteer datum en tijd

vr 01 mrt

20:30

€ 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

Van ‘t Hof krijgt met zeven rollen (…) de kans om meer registers open te trekken en doet dat met het hem typerende tragikomische talent. Schitterend spel dus en een verhaal dat hoe dan ook tot nadenken stemt.

Het Parool over ‘De nazi en de kapper’

Een scherpe satire is het resultaat. In een reeks compacte scènes, strak gemonteerd door regisseur Aike Dirkzwager, volgen we de absurde levensloop van de nazi die tot oorlogsmisdadiger uitgroeit.

NRC over ‘De nazi en de kapper’

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal