Breakin’ Convention NL Tour ‘24

Breakin’ Convention NL Tour ‘24

freedom city

Grote Zaal

Dans

drankje inclusief

vr 01 mrt 19:30 - 21:30

Baanbrekend hiphopfestival terug in Nederland

Breakin' Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit Londen, komt terug naar Nederland! Beleef spectaculaire en vurige performances van internationaal bekende poppers, lockers, b-boys en b-girls en ontdek lokaal talent op dit speciale festival. Jonzi D, de Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin' Convention is natuurlijk van de partij en samen met dj’s, workshops en freestyle-sessies wordt het hele theater overgenomen. Doe mee en vier de veelzijdigheid van hiphopcultuur!

Compagnie Antoinette Gomis, Deze voorstelling is een initiatief vanuit Sadler’s Wells en Luxor Theater Rotterdam, foto's premiere: Salih Kilic 

Breakin’ Convention NL Tour ‘24

freedom city

Breakin’ Convention NL Tour ‘24

selecteer datum en tijd

vr 01 mrt

19:30 - 21:30

€ 28,50 / € 24,50 / € 18,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

Line-up

Tijdens deze bijzondere avond zie je een diverse mix van hiphoptalent, van internationale acts tot lokaal talent. De volgende acts maken deel uit van de line-up:

Les Ombres van Antoinette Gomis

De gerenommeerde Franse danseres en choreografe Antoinette Gomis keert als headliner terug naar Breakin' Convention 2024. 

In Les Ombres wordt het verhaal verteld van een vluchteling die op zoek is naar een betere wereld. Zijn weg brengt hem via rake beelden en strakke hiphop-moves langs teleurstellingen en vriendschappen. De moed van het hoofdpersonage staat centraal en toont in alle sereniteit de kwetsbaarheid van vluchtelingen, die alles achterlaten om een beter leven te vinden.

foto:  Paul Hampartsoumian

Les Ombres van Antoinette Gomis
Les Ombres van Antoinette Gomis

Spoken Movement - Family Honour

Beleef deze rauwe performance over familie en persoonlijk trauma door de internationaal bekroonde choreograaf Kwame Asafo-Adjei. Tijdens Family Honour ben je getuige van een oprechte en gespannen confrontatie die van generatie op generatie overgedragen wordt.

Deze voorstelling is een initiatief vanuit Sadler’s Wells en Luxor Theater Rotterdam.

foto: Dave Barros 

Spoken Movement - Family Honour
Spoken Movement - Family Honour

Ghetto Funk Collective - It's on the one

Ghetto Funk Collective is een groep creatieve dansers uit Amsterdam met een passie voor het maken en delen van dans, muziek en kunst die mensen in beweging krijgt. Met hun voorliefde voor Funk creëert de groep een unieke ervaring en feel. Met ‘It’s on the one’ brengt Ghetto Funk Collective een tribute aan Funklegende – James Brown. De rijke geschiedenis van Funk wordt gemixt met een frisse, moderne twist. Met ‘It’s on the one’ wordt Funk gevierd en laat Ghetto Funk Collective de kracht van Funk zien.

foto: Paul Hampartsoumian

Ghetto Funk Collective - It's on the one
Ghetto Funk Collective - It's on the one

Ontmoet lokaal talent

Karlijn & Dieke – TWIST
Karlijn Zeeman & Dieke de Jong nemen je tijdens TWIST mee in hun eerste samenwerking. TWIST is een onderzoek naar ‘Stalking’, een dansvorm die zich focust op de verbinding tussen twee personen op de dansvloer. Het stuk haalt onder andere inspiratie uit spelletjes voor kinderen, voor Dieke en Karlijn zijn het plezier en het spelelement van dans essentieel voor hun werk als dansers. Via verschillende dansstijlen onderzoekt het duo de aspecten van hun connectie. 

Create4 - Until the Quiet Comes
Create4 is onderdeel van de line-up met hun performance van ‘Until the Quiet Comes’. Een levendige reis waarin de dansers zoeken naar hun ware ik en het doel van hun bestaan. Tijdens deze reis zien we dat beslissingen in het verleden kunnen bepalen wat jouw verwachtingen in de toekomst zullen zijn. Alleen het heden laat echt zien wie we zijn.

Keshaw - Metamorphosis: The Art of Dying
Metamorfose is een universeel concept omdat het ons herinnert aan de complexiteit van het bestaan en de noodzaak om constant te veranderen. Het is, in de complexe wereld waarin we leven, belangrijk om te blijven veranderen. Vergeet vooral niet dat een metamorfose een pijnlijk proces is maar zonder pijn kan schoonheid niet bestaan.

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal