Augustus: Oklahoma

Augustus: Oklahoma

Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie

Grote Zaal

Toneel

Muziektheater

drankje inclusief

zo 25 feb 19:30 - 22:45

Topacteurs in vlijmscherp familiedrama

Een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben en om familie te zijn, met een topcast van maar liefst twaalf acteurs, waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok.

'Augustus: Oklahoma' vertelt het tragikomische verhaal van de familie Weston die verscheurd wordt door diepe geheimen en onvervulde verlangens. De drie gebroken generaties gaan meedogenloos en nietsontziend de confrontatie met elkaar aan waarbij de waarheid onvermijdelijk boven tafel komt. De onvergetelijke personages, vlijmscherpe humor en live muziek maken dit toneelstuk van het hoogste niveau boeiend tot de laatste seconde. De regie is in handen van Michel Sluysmans.

let op: in verband met de duur van de voorstelling (2½ -3 uur) begint de voorstelling om 19.30 uur

Augustus: Oklahoma speelt zich af in de ieder jaar warmer wordende maand augustus, op het platteland van de Amerikaanse staat Oklahoma, waarvan de oorspronkelijke bewoners ooit zijn verjaagd. Daar staat het statige ouderlijk huis van de zussen Weston. Als hun vader spoorloos verdwijnt keren ze met aanhang terug om hun moeder bij te staan in het verdriet. Maar wat een samenkomst van troost en verbintenis had moeten zijn blijkt een explosieve confrontatie waarin oude wonden worden opengereten en weggestopte emoties onherroepelijk aan het licht komen.

Het Pulitzer Prize winnende Augustus: Oklahoma is meer dan een familiekroniek. De familie Weston staat symbool voor de ontmaskering van de westerse wereld, waarin geld geen garantie bleek te zijn voor geluk en waarin de jongste generatie moet omgaan met de emotionele erfenis van generaties boven haar. Auteur Han van Wieringen tekent voor een gloednieuwe vertaling.

Na de succesvoorstellingen Noem het maar liefde (2019), Vrijdag (2021), Een Meeuw (2022) en De Kerstentuin (2023) brengt regisseur Michel Sluysmans met Augustus: Oklahoma opnieuw een hedendaagse interpretatie van één van de beste toneelstukken uit de toneelliteratuur.

tekst: Tracy Letts, vertaling: Han van Wieringen, regie: Michel Sluysmans, muziek: Viktor Griffioen, spel: Ariane Schluter, Porgy Franssen, Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting, Hanne Arendzen, Anneke Blok, Vincent Linthorst, Myrthe Huber, Jenell Tedjai, Viktor Griffioen, Ozan Aydogan en Yasmina Abdelmoumen, decorontwerp: Michiel Voet, kostuumontwerp: Sabine Snijders, scenefoto's: Ben van Duin, www.augustusoklahoma.nl 

Augustus: Oklahoma

Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie

Augustus: Oklahoma

selecteer datum en tijd

zo 25 feb

19:30 - 22:45

€ 41,00 / € 37,00 / € 31,00 / t/m 18 jaar € 12,50

uitverkocht

Knap geregisseerd, uitmuntend gespeeld

de Volkskrant

Vakwerk van de sterrencast

NRC

Lachen om andermans ellende, het mag bij gitzwarte voorstelling, heel veel zelfs

De Limburger

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal