233 ℃

233 ℃

Rose Stories

Blauwe Zaal

Toneel

drankje inclusief

di 26 mrt 20:30 - 22:00

Verlangen naar connectie in een losgeslagen wereld

Naomi (Urmie Plein) woont in een buitenwijk waar buren op zichzelf zijn gericht. Haar zoon Jason (Dalorim Wartes), geteisterd door psychoses, zoekt troost in zingen en vuur. Jasons komst brengt een golf van onrust in de wijk. De dementerende Judith (Nanette Edens) zoekt haar hondje, Milo en Ferhat (Justus van Dillen en Harun Balci) belanden in een relatiecrisis, en Thalia (Tara Hetharia) probeert haar huis nat te houden wanneer het vuur steeds groter wordt.

Wat doe je als wegkijken geen optie meer is? Wie is waar verantwoordelijk voor? En hoe vind je elkaar als iedereen vooral met zichzelf bezig is? 233 ºC belicht een eenzame gemeenschap die afglijdt in individualisme. Maar als je de verbinding met je omgeving verliest, verlies je uiteindelijk ook de verbinding met jezelf.

Regisseur Abdel Daoudi sloeg de handen ineen met schrijvers Elly Scheele en Maxine Palit de Jongh. 233 ºC is voor hem een persoonlijk verhaal met zijn psychose gevoelige broer: "Ik geloof niet dat zijn pijn alleen een biologisch defect is. Net als iedereen zoekt hij verbinding, wil hij van waarde zijn, een doel hebben. Met het maken van deze voorstelling heb ik geprobeerd mijn broer wat beter te begrijpen.”

 “In elke situatie vraag ik me af: is dit veilig? Ook in dit gesprek.”
Lees hier een uitgebreid interview in de NRC met de regisseur. 

concept en regie: Abdel Daoudi, concept en tekst: Elly Scheele, George Tobal en Maxine Palit de Jongh met bijdragen van George Tobal, spel: Dalorim Wartes, Urmie Plein, Justus van Dillen, Harun Balci, Lotte Driessen, Nanette Edens, Tara Hetharia, Dramaturgie: Liet Lenshoek, e.a., foto: Studio Benning & Gladkova, foto's: Mark Bolk, www.rosestories.nl

233 ℃

Rose Stories

233 ℃

selecteer datum en tijd

di 26 mrt

20:30 - 22:00

€ 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

laatste kaarten

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal