Wie is bang

NTGent

Douwe Egbertszaal
Toneel

Een ouder acteurskoppel – gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs, die ook in het echte leven een stel zijn – maakt de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Terend op hun bekendheid willen ze goed geld verdienen met een populaire repertoireklassieker over een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen. Hun andere ensceneringen floppen. Alleen de scheldklassieker blijft volk lokken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in steeds dezelfde rol.

Enkel hun tegenspelers veranderen. Dit keer zijn dat twee jonge acteurs - rollen op het lijf geschreven van Dilan Yurdakul en Tarikh Janssen – voor wie ze een subsidie ontvangen omdat ze een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp… Nederlands gesproken met Engelse boventiteling.

credits
regie: Koen De Sutter, spel: Tarikh Janssen, Sinem Kavus, Els Dottermans en Han Kerckhoffs, foto: Lex de Meester, www.ntgent.be

  • Tom Lanoye en Koen de Sutter

    Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelauwerde Nederlandstalige auteurs en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. Ten Oorlog geldt als een mijlpaal in de Vlaamse theatergeschiedenis. Voor Wie is bang werkt hij samen met acteur en regisseur Koen De Sutter. De Sutter speelde bij NTGent de monoloog Martens, en regisseerde zo’n vijfentwintig producties, waaronder Aleksej (HETPALEIS), Al te luide eenzaamheid (ZUIDPOOL), Onder het melkwoud en Maat voor maat (Zeelandia).

  • Een genadeloos goede voorstelling

    de Volkskrant -
  • Acteervuurwerk van Els Dottermans en Han Kerckhoffs

    de Standaard -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]