What is love

Theater Utrecht & DOX

Dans

"Een ontroerende en zeer waardevolle voorstelling die je overvalt, omarmt en tot nadenken stemt" - NRC *****

We zingen het mee in bijna elke popliedje: liefde is het enige dat je nodig hebt. Maar waarom eigenlijk? En is het wel waar? Is liefde voor iedereen even belangrijk? En hoeveel vormen van liefde bestaan er eigenlijk? In een nieuwe tekst waarin filosofie, psychologie en humor gelijk met elkaar opgaan, gaan Casper Vandeputte en Justin de Jager samen met een groep multitalenten - van jong tot oud - de liefde aan. Geïnspireerd op eigen ervaringen, de oudste godsdiensten en de nieuwste wetenschappelijke inzichten, doen ze een poging de liefde te snappen. Ze discussiëren, musiceren, verlangen, praten met het publiek, en vechten alles uit wat er te bedenken is over de liefde. En als de woorden op zijn, wordt er gedanst. 

luister naar de podcast waarin  regisseur Casper Vandeputte in gesprek gaat met actrice Helen Kamperveen en psychotherapeut Malou Geenevasen

 • samenwerking regisseur Casper Vandeputte en choreograaf Justin de Jager

  Regisseur en schrijver Casper Vandeputte maakt uitgesproken voorstellingen, waarin hij zoekt naar vurige emotie, humor en ontroering. Met nieuw geschreven teksten transformeert hij grote filosofische vraagstukken naar muzikale, humoristische en zinnenprikkelende theaterervaringen, met als ruggengraat altijd een gepassioneerd spel. Na zijn eerdere succesvolle producties waarin het gedachtegoed van Nietzsche centraal stond (Immens – 2019, juryselectie Nederlands Theater Festival en Toneelschrijfprijs 2020), en trauma en erfelijkheid (Quake - 2020), is nu de liefde aan de beurt. 

  Vandeputte werkt voor 'What is love' samen met choreograaf Justin de Jager. De Jager maakt snel naam in de danswereld en is gespecialiseerd in het uit de breakdance afkomstige threading. Door zijn interesse in andere bewegingsvormen, kwam hij vrij snel in aanraking met hedendaagse dans. Hij weet de eigenheid van dansers altijd te combineren met de hypnotiserende vloeiende bewegingen, optische illusies en complex partnerwerk die zijn stijl kenmerken.

 • What is love | The game

  Bij de voorstelling is een vragenspel gemaakt, dat bestaat uit zeven vragen die je doen nadenken over wat liefde nou eigenlijk is. Begin bij het bord met uitleg in de Dudokfoyer en houd je persoonlijke ‘score’ bij door stickers op het scorekaartje te plakken. Als je alle vragen hebt beantwoord, kom je bij het scorebord waar je op basis van je antwoorden een kijktip krijgt. Je kunt het spel vooraf of evt. na afloop van de voorstelling spelen, het duurt ca. 10 minuten. Veel plezier!

  makers: Birte ten Hoopen en Jesse Nortier

 • over Theater Utrecht en DOX 

  Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig en cutting edge theater voor een zo breed mogelijk publiek. Het houdt de ogen wijd open naar de wereld en put daarbij uit allerlei mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot hagelnieuw, van proza en film tot poëzie. De makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater. 

  Het gezelschap werkt nauw samen met DOX, broedplaats en gezelschap ineen: hét makersplatform voor theater, urban arts, jongeren en alle (sub)culturen van nu. Bij DOX staan alle disciplines op het podium: dans, performance, muziek, zang en tekst. DOX laat zich inspireren door thema’s en expressievormen die spelen in de jongerencultuur en is een schakel tussen de underground en professionele praktijk.  

 • credits

  regie: Casper Vandeputte, choreografie: Justin de Jager, spel: Helen Kamperveen, Gary "Duimalot" Gravenbeek, Felix Schellekens, CriptaScheepers, Lucinda Wessels, SemDeliveyne, Victor Lange (piano), muziek: Vincent van der Valk, piano: Victor Lange, foto: Benning & Gladkova, scenefoto's: Ben Houdijk, www.theaterutrecht.nl, www.wijzijndox.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]