NKK-Pano2019-CRM-blauw.jpg

#uncut

Nederlands Kamerkoor

Douwe Egbertszaal
Muziektheater

Een transvrouw kijkt terug op haar transitie

Vivian was vroeger Victor, een vrouw gevangen in het lichaam van een man. Dit is haar verhaal. Onversneden. En ja, dat is de vraag die haar het meest wordt gesteld.

is ze nu wie ze wilde zijn?
De keiharde én poëtische voorstelling #uncut vertelt het verhaal van Vivian, een transvrouw. Ze kijkt terug op een transitie die niet alleen moedig was, maar haar ook voor problemen stelt. Na een langdurig traject van psychologisch onderzoek en medische ingrepen, is zij nu wie zij wilde zijn. Toch? Maar wat aan te vangen met haar verleden? Wat te doen met de oude foto's? Wie was ze toen, en wie is ze nu? 'Je bent nu toch wel blij?', dat hoort ze maar al te vaak. Maar is ze dat ook?

In een collage van flashbacks, afgezet tegen het hier en nu, dendert Vivian door de emotionele achtbaan van het voor en na van haar beslissing, die geen beslissing was. Geen beslissing kon zijn. Omdat het was zoals het was zoals het is zoals het moet zijn.

credits
idee en compositie: Renske Vrolijk, dirigent: Manoj Kamps, uitvoering: Nederlands Kamerkoor, Bl!ndman saxofoonkwartet, ORBI The Oscillating Revenge of the Background Instruments, foto: Kasimir Szekeres, www.nkk.nl

  • ORBI & Bl!ndman

    Renske Vrolijk componeerde de muziek voor deze muziektheatrale voorstelling met sterk autobiografische elementen. Renskes muzikale taal is onweerstaanbaar en weerbarstig, en wordt uitgevoerd door twee van de hipste(r)ensembles van de Lage Landen: het ronkende ORBI (The Oscillating Revenge of the Background Instruments) en saxofoonkwartet Bl!ndman onder leiding van dirigent Manoj Kamps. Het Nederlands Kamerkoor zingt en speelt de familie, de oordelende en veroordelende massa, de sensatiezoekers, het team van doktoren in een voorstelling die bij voorbaat al spraakmakend is.

tips

avondlockdown

Volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid sluiten wij vanaf zondag 28 november t/m zaterdag 18 december onze deuren vanaf 17.00 uur. Ons dagcafé Mevr. Dudok blijft tot die tijd open. eveningclosure

Het coronatoegangsbewijs, de 1,5 meter afstand en het mondkapje (op stoel mag het af) zijn verplicht. Voor de geannuleerde voorstellingen vindt restitutie plaats. Heb je kaarten, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.  

We doen ons best de actuele situatie doorlopend in onze agenda aan te passen. 

 

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]