Loes Luca e.a. - Uit Het Hoofd (Koen Hauser).jpg

Uit het hoofd

Loes Luca

Douwe Egbertszaal
Toneel

Nieuw stuk van Maria Goos over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca

Een kind woont met haar 22-jarige vader ‘waar iets mee is’ en haar 19-jarige moeder ‘die er ook niks aan kan doen’ op de achterkamer bij opoe in het naoorlogse Rotterdam. Als het kind zes weken is, tekent haar vader een snor op haar gezicht, waar de familie erg om moet lachen. De baby denkt: oh, ze lachen. Dan is het al bepaald. Ik word artiest.

Dit nieuwe toneelstuk van Maria Goos gaat over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca. Toevallig speelt diezelfde Loes Luca een actrice die haar leven beschouwt. Een jonge actrice speelt haar souffleuse en wordt daarom Oortje genoemd. In ‘Uit Het Hoofd’ zoekt een actrice absoluut geen antwoord op de vraag: wie ben ik? Maar ze krijgt dat antwoord toch.

credits
tekst: Maria Goos, regie: Aat Ceelen, spel: Loes Luca, Oortje: n.n.b., foto: Koen Hauser, www.mariagoos.nl

tips

avondlockdown

Volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid sluiten wij vanaf zondag 28 november t/m zaterdag 18 december onze deuren vanaf 17.00 uur. Ons dagcafé Mevr. Dudok blijft tot die tijd open. eveningclosure

Het coronatoegangsbewijs, de 1,5 meter afstand en het mondkapje (op stoel mag het af) zijn verplicht. Voor de geannuleerde voorstellingen vindt restitutie plaats. Heb je kaarten, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.  

We doen ons best de actuele situatie doorlopend in onze agenda aan te passen. 

 

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]