Queen of disco

RIGHTABOUTNOW INC.

A Mighty Real Story

‘Queen of Disco’ is een muziektheatervoorstelling over de onweerstaanbare opkomst, de tragische ondergang en onvermijdbare wedergeboorte van disco-music, belichaamd door het leven van disco icoon en flamboyante LGBTQ activist Sylvester.

Disco kwam begin jaren zeventig op uit het zwarte en latino gay clubcircuit in New York en werd snel daarna een wereldwijde muziekstroming. Het viel samen met de emancipatie van de LGBTQ-gemeenschap. De hele wereld stond op de dansvloer te dansen op discomuziek en het was één groot feest. Begin jaren 80 kwam er een keiharde terugval. Disco verdween weer ondergronds om jaren later als House music opnieuw de wereld te veroveren. 

Sylvester
De Queen of Disco Sylvester brak als solozanger door, gedragen door de disco vloedgolf. Sylvester was de eerste androgyne en openlijk gay wereldster, met gigantische hits als "You Make Me Feel (Mighty Real)" en "Do Ya Wanna Funk". Sylvester was ook de eerste wereldster die openlijk ervoor uitkwam aan AIDS te lijden en stond als activist in de voorhoede van de AIDS-awareness and gay pride beweging The Stonewall rellen.

• beluister de podcast van het interview dat Brian Elstak had met schrijver/regisseur Maarten van Hinte

credits
script: Maarten van Hinte, regie: Maarten van Hinte, Marjorie Boston, spel & zang: o.a. Drussilla Mputu Mola, Susan Malaika Baily, Urvin Monte, Jasmine Perez, Robeaty Corea, DJ & Sound/beat creation: DJ Jasmine Perez, campagnebeeld: Uma van Hinte & fotografie Sharon Jane Dompig, foto's: Bob Karman, www.rightaboutnowinc.com 

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]