METAMORFOSEN 8+

Theatergroep Kwatta

"Een feest van fantasie en taal" - Cultuurpers

In 'Metamorfosen' rollen goden en mensen over elkaar heen. Ze vechten en tongen, pesten en gluren. Er vloeit bloed, er vloeien tranen. Maar wat heeft dat met ons te maken?

Ooit een mens in een boom zien veranderen? In een spin of een hert? Of gehoord van Athene, die nog nooit had verloren. Nee toch? Dat verhaal moet dus gewoon fake news zijn! En ja, Daphne was mooi, maar dat kon haar toch niks schelen. Ze was grappig en slim, had een bulderlachbrul. Of wat denk je van Narcissus? Aan zijn lijf geen polonaise, niet van jongens of meisjes. Misschien was hij daar wel nooit aan toe. En anders Arachne? Het is toch niet niks, als je the best in fashion bent. Hoezo sluiten die verhalen naadloos aan op deze tijd? Weg met die lippen. Ik kus nog liever een geit!  

'Metamorfosen' is een humoristische en ontroerende voorstelling, boordevol herkenbare verhalen en met livemuziek van Camerata Trajectina. Oude instrumenten, zoals de luit, viola de gamba en de harp, maken nieuwe klanken. Zo versmelten kunstvormen en komen oude en nieuwe werelden samen. En daar is natuurlijk geen woord Grieks bij! 

credits
tekst: Jibbe Willems, regie: Josee Hussaarts, spel: Elène Zuidmeer, Leendert de Ridder, Denzel Goudmijn, Sarah Bannier, muziek: Camerata Trajectina, muzikanten: Arjen Verhage, Saskia Coolen, Constance Allanic, Laurens Beijer, foto: Laura Luca, www.kwatta.info

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]