20 Kunu foto Jean van lingen.jpg
32 Kunu foto Jean van lingen.jpg

Kunu

Productiehuis Wosu | Onias Lansveld

Blauwe Zaal
Keti Koti Utrecht Toneel

Wat is de vloek, die jou vasthoudt in je vicieuze cirkel?

Wat voor negatieve aspecten heeft jouw familielijn aan je doorgegeven waar je niet aan kan ontsnappen? Onias Landveld speelt in zijn tweede solo voorstelling de humeurige god Elegua. Hij is mensen moe. Ze zijn onverteerbaar, koppig en onwillig om te leren. Waarom zou hij zijn tijd verspillen aan onzinnige levensvragen als ze toch niet luisteren. 

credits
spel: Onias Landveld, animaties en muziek van o.a. Leeroy Molli en Hayzee (Zwart licht), Lady Shaynah (X-factor) en Vernon Chatlein. www.animatiekunu.nl, www.productiehuiswosu.nl, www.oniaslandveld.nl

 • Onias Landveld over betekenis en gevolgen van Kunu

  “Het probleem met mensen”, zegt hij, “is dat ze vervloekt zijn. Zonder het te weten hebben ze een Kunu. Verblind als ze zijn door de daden van hun ouders en voorouders, zullen ze hun fouten blijven herhalen. En zolang ze dat niet begrijpen zullen ze nooit hun vicieuze cirkel doorbreken…”

  “In de Surinaamse Marron cultuur gelooft men dat je last kunt krijgen van ongewenste situaties door toedoen van je voorouders. Die vloeken zijn er in verschillende vormen en maten. Armoede, moeilijke familierelaties, interne en mentale strijd etc. Hoe kom je daaruit? Ik liet acht teksten de leidraad vormen voor een aantal  componisten en animatoren, om een ​​bijzonder verhaal van menselijke strijd en groei vorm te geven. Een strijd vanwege de gevolgen van familiedynamiek, ons sociaal leven, de hedendaagse effecten van historische slavernij, de ontsnapping van sektarische religie en de zoektocht naar identiteit.

  Het mooie van Kunu is dat het niet enkel een verhaal is voor de Afrikaanse diaspora maar juist een vertelling met raakvlakken voor alle culturen, waarin iedereen zich kan herkennen"

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]