Club Guy & Roni invites - Kwame Asafo-Adjei + Dunja Jocic, portret Dunja Jocic (onbekend).jpg

Invites

Club Guy&Roni

Blauwe Zaal
Dans

‘Club Guy & Roni invites’ zet groot (internationaal) talent in de spotlights. Het gezelschap – “de party people van de dans”, aldus de Volkskrant – vraagt dansmakers met wie het zich verwant voelt nieuw werk te maken. Zo wil de Club talent ondersteunen, begeleiden en bij een groter publiek onder de aandacht brengen. In deze double bill staan choreografen Dunja Jocic en Kwame Asafo-Adjei centraal.

Voor haar voorstelling 'De Panter' kreeg Dunja Jocic tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021 een Zwaan voor de ´meest indrukwekkende dansproductie´.

credits
choreografie: Dunja Jocic / Kwame Asafo-Adjei, tekst: Rik van den Bos, www.clubguyandroni.nl

  • Dunja Jocic

    Dunja Jocic maakte jaren deel uit van het ensemble van Club Guy & Roni, maar is inmiddels zelfstandig choreograaf en filmmaker. Ze won voor haar werk als choreograaf en danser diverse prijzen. Onlangs ontving ze één van de grootste dansprijzen, namelijk een Zwaan (2021) voor haar voorstelling ‘De Panter’. De jury bekroonde dit werk van Jocic als ‘meest indrukwekkende dansproductie’.

    Samen met Rik Bos, huisschrijver van het Noord Nederlands Toneel, zoekt Jocic in haar nieuwe choreografie naar de essentie van onze identiteit.

  • Kwame Asafo-Adjei

    De prijswinnende Britse choreograaf Kwame Asafo-Adjei combineert hedendaagse dans en hiphop met zijn Ghanese roots. In ‘Lubeck’ toont hij een jongeman die tijdens een pandemie grip probeert te krijgen op wat waarde voor hem heeft.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]