Hier zijn we koningen

Het Zuidelijk Toneel

Lisette Ma Neza heeft heel lang niet willen nadenken over haar eigen verhaal. Geïnspireerd door de reeks ‘Verzwegen Geschiedenis’ die Karin Amatmoekrim voor De Correspondent schreef, waagt ze zich alsnog aan het ontrafelen van wat diep weggestopt was in een rugtas. Bagage die ze overal mee zeulde maar nooit in keek. Met erin een keur aan verzwegen familiale anekdotes over vluchten uit Rwanda, de verschrikkingen van genocide maar vooral overheersende stilte. Een universeel verhaal over ontworteling en de reis daaruit. 

unieke perspectieven
Lisette schreef voor HZT persoonlijke en poëtische teksten die de basis zijn voor een theatraal en muzikaal eclectische avond. Samen met Ira Kip en Winston Bergwijn vertelt ze niet alleen haar verhaal. Barbara, Daniel, Giovanni, Melvin, Revé en Rubiën voegen er hun ervaringen en artistiek talent aan toe wat ons een samenspel van unieke perspectieven oplevert. 

De reeks ‘Verzwegen Geschiedenis’ verschijnt komend najaar 2022 ook in boekvorm bij de Correspondent en Black Archives.  En Het Zuidelijk Toneel ontwikkelt een educatief spel. Deze voorstelling is voor Het Zuidelijk Toneel onderdeel van hun thema Eenzaamheid. 

luister naar het interview met Lisette Ma Neza door De Correspondent 

credits
regie & muziek: Ira Kip en Winston Bergwijn, idee, tekst en performance : Lisette Ma Neza , spel: Barbara Willemsen, Daniël Pando, Giovanni Pisas, Melvin Aroma, Revé Terborg en Rubiën Florens Vyent, dramaturgie: Ilgin Abeln, componist en producer: Benjamin Ankomah, choreografie: Faizah Grootens, beeld: Selwyn de Wind, producent: Het Zuidelijk Toneel, www.hzt.nl

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]