Rossini_opera2day_Zindering©dorienhein-1224.jpg
centrale beeld a bite.jpg

Hebzucht

A Bite at the Opera

Zindering
Foodprogramma

A Bite At The Opera laat zich verleiden door de 7 Hoofdzonden. Geen traditionele operavoorstelling, maar een afwisselende avond waarin de zang en het menu samen een verhaal vertellen. Culinair muziektheater dat zich op verschillende plekken in de Stadsschouwburg afspeelt. Zindering produceert deze avonden zelf in samenwerking met regisseur Koen van Etten.

obsessief verlangen
Vanavond is de beurt aan Avaritia (hebzucht). Het obsessieve verlangen naar macht, rijkdom of bezittingen, naar meer, meer, meer. Of naar datgene wat van een ander is… De zonde die misschien wel een slechtste in ons naar boven haalt. Maar het roept ook ongekende krachten op, die ons tot uitzonderlijke prestaties en daden opzwepen. Onze duistere zelfkant heeft wel degelijk ook iets te bieden. Niet in het minst een verrukkelijk leidmotief voor tal van opera’s.

 

  • A bite at the opera: culinair muziektheater

    Terug van weggeweest ‘A bite at the opera’: culinair muziektheater dat zich op verschillende plekken in de Stadsschouwburg afspeelt. Culinaire en muzikale kunst gaan heel goed samen. Een componist en een kok hebben veel gemeen. Beiden creëren met de juiste ingrediënten een aantrekkelijk en uitgebalanceerd geheel met verrassende accenten. Zindering werkt graag samen met creatieve makers uit andere disciplines en opera biedt volop inspiratie voor culinair spektakel.

    Nog dit seizoen starten we een nieuwe serie ‘de Hoofdzonden’ met ‘Hoogmoed’ (2 juni) en ‘Hebzucht’ (4 juli). De oorsprong van de (7) hoofdzonden gaat terug tot de Oude Grieken. In alle eeuwen die volgden, waren ze voer voor de kunsten, filosofie en psychologie. Een onuitputtelijke bron van inspiratie die ons confronteert met onze eigen (on)deugden en verlangen. Een spannende dans tussen aanlokkelijk en weerzinwekkend. Van pijnlijk harteloos tot schaamteloos genieten. Kortom, smakelijke ingrediënten voor een nieuwe serie ‘bites’. Een culturele en theatrale ontdekkingsreis langs de schaduwkanten van de mens.

     

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]