Ontroerend Goed - Fight Night (Yvon Poncelet) 5.jpg
Ontroerend Goed - Fight Night (Yvon Poncelet) 2.jpg
Ontroerend Goed - Fight Night (Yvon Poncelet) 6.jpg

Fight Night

Ontroerend Goed

Douwe Egbertszaal
Club NU Toneel

Spannend en intrigerend spel met het begrip democratie.

Vijf spelers. Vijf rondes. Jouw stem. Een over¬levende. De inzet: het winnen van uw aandacht, goed¬keuring, lach, medelijden, hart en steun. Je krijgt hulp bij het beslissen met polls, stemwijzers, debatten, spindoctors en opiniepeilingen. De acteurs stappen in de rol van ‘kandidaten’, die moeten wedijveren om de sympathie van het publiek. Alle tactieken en strategieën zijn geoorloofd om de eindoverwinning te behalen en slechts een van hen zal de vele eliminatierondes overleven. Doel: zorgen dat de beste niet wint.
‘Fight Night’, dat sinds 2013 overal ter wereld de handen op elkaar krijgt, speelt een intrigerend spel met het begrip democratie en is bovendien “spannend!” (De Standaard). 

credits
tekst en regie: Alexander Devriendt, spel: Aaron Gordon, Abdel Daoudi, Angelo Tijssens, Aurélie Lannoy, Charlotte De Bruyne en Michai Geyzen, coproductie van Ontroerend Goed, The Border Project, Drum Theatre Plymouth, Vooruit en Richard Jordan Productions Ltd., foto: Yvon Poncelet, www.ontroerendgoed.be

  • “...uiterst slim politiek spel, waarin het begrip ‘democratie’, het gelijk van de meerderheid, uiterst relatief blijkt. (…) Spannend!”

    De Standaard -
  • “Een zorgwekkende analyse van de consensuspolitiek.”

    De Morgen -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]