Een Meeuw

Toneelgroep Maastricht

Douwe Egbertszaal
Toneel

"Een duizelingwekkend spiegelpaleis." - de Volkskrant ★★★★★

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans zetten hun samenwerking voort in een vernieuwde en sprankelende versie van een van de bekendste stukken uit de toneelliteratuur: ‘De meeuw’ van Anton Tsjechov. Toneelgroep Maastricht zet een theaterfamilie neer, waarvan alle leden spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, maar vergeten te leven in het nu. Wendell Jaspers en Thijs Römer spelen de hoofdrollen in deze ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten en vooral: heel veel liefdesverdriet.

inleiding 
De acteur Dries Vanhegen, die dokter Dorn speelt in de voorstelling, zal vertellen over de thema’s van het stuk, het maakproces en de visie van de regisseur. De inleiding, die plaatsvindt in de Hekmanfoyer, biedt het publiek ook de mogelijkheid om zelf vragen te stellen. 

In dit videofilmpje vertellen regisseur Michel Sluysmans, decorontwerper Michiel Voet en de actrices Emma Buysse en Wendell Jaspers over de regie- en spelvisie en het decor van 'Een meeuw'. 

credits
tekst: Ilja Leonard Pfeijffer, regie: Michel Sluysmans, spel: Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse en Tim Helderman, foto: Ben van Duin, www.toneelgroepmaastricht.com

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]