De vrouw die zich verslikte in haar ondergoed (en andere onwaarschijnlijkheden) 6+

DE MAAN

Blauwe Zaal
Tweetakt 2022 Overig

Een verzameling gevonden voorwerpen ontmoet een verzameling absurde verhalen

Greet Jacobs en Salomé Mooij zochten allerlei vergeten spullen bij elkaar en bouwden er landschappen mee. Deze werden getoond aan kinderen over heel Vlaanderen en zij probeerden de wereldjes te benoemen en er verhalen bij te verzinnen. De opgenomen stemmen versmolten tot een compositie die niemand onberoerd laat. Begeleid door het koor van kinderstemmen gaan we op ontdekking langs miniatuurwereldjes en ruimtes waarin niets is wat het lijkt. Het is een reis door het hoofd van kinderen, hun verhalen en twijfels.

Een poëtische en beeldende voorstelling die zichzelf als een compositie ziet. Een compositie over durven kijken en verbeelden zonder goed of fout.

credits
van en met Greet Jacobs & Salomé Mooij, scenografie: Greet Jacobs, Salomé Mooij, Katinka Heremans & Paul Contryn, muziek: Benjamin Boutreur & Jonas Van den Bossche, coaching: Simon D'Huyvetter, productie: DE MAAN in coproductie met Perpodium, met dank aan Cronos Invest, gemaakt met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid, foto: Diego Franssens, www.demaan.be

  • Alleen al die titel (!) wekt nieuwsgierigheid op, en dat doet de hele voorstelling constant. (...) Jong en oud gaan volledig mee in de mafheid van de verbeelde wereldjes.

    Theaterkrant (keuze van de criticus) -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]