Bloedkoraal web.jpg

Bloedkoraal

TOEAC en Jack Wouterse

Blauwe Zaal
Toneel

‘Bloedkoraal’ is muziektheater over het dodelijk gif dat liefdesverdriet heet. Maar het is ook een troostrijk verhaal over de kunst van het ongelukkig zijn. Ook voor wie niet bekend is met de mythe van Orpheus en Euridice zal deze voorstelling een ontluisterende en ontroerende liefdestragedie zijn.
Een man in de herfst van zijn leven, wordt met loeiende sirenes naar de IC gebracht. Terwijl het ziekenhuispersoneel vecht voor zijn leven, wordt hij teruggeslingerd naar zijn jonge jaren waarin hij een amour fou beleefde met zijn grote liefde.

De accordeons van TOEAC, de muziek van Anthony Fiumara (en een vleugje Bach), de tekst van Peer Wittenbols en de regie hebben een gelijkwaardig aandeel in de voorstelling. Ze gaan met elkaar een spannende interactie aan.

credits
concept, muziek: Pieternel Berkers, Renée Bekkers, spel: Jack Wouterse, regie, dramaturgie: Ria Marks, tekst: Peer Wittenbols, compositie: Anthony Fiumara, decor, scenografie: Catherina Scholten, foto: Bowie Verschuuren

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]