Spirit Child 3 (klein).png

Spirit Child

Qudus Onikeku

SPIRIT CHILD: dans | Nigeria  
Azaro is een geestenkind dat steeds wordt geboren, sterft en weer terugkeert. Hij zwerft tussen de wereld van de geesten en traditie en die van de mensen, moderniteit en het lijden. Azaro wil de mensenwereld niet opgeven. Hij zoekt antwoorden op de vraag ‘Waarom blijf ik hier bij de mensen?’ Choreograaf Qudus Onikeku slaat een brug tussen traditie en moderniteit en kijkt door de ogen van Azaro naar de historische kanten en de breukvlakken van het menselijk bestaan. Azaro’s zoektocht is een metafoor voor Onikeku’s eigen vraag ‘Waarom blijf ik in Nigeria als ik een minder stressvol bestaan kan hebben in Europa?’ Spirit Child is een meditatieve dansreis door droomlandschappen begeleid door live muziek en is geïnspireerd op de roman 'The Famished Road' van de Nigeriaanse auteur Ben Okri. 

credits
choreografie, dans: Qudus Onikeku, muziek: Olatunde Obajeun, Ayodeji Habeeb Awoko, Abiodun Fabiyi Afrovibes

MOVING BEYOND: Artists in Residency | Nederland, Senegal
Een artistieke uitwisseling tussen Nederlandse en makers uit het Afrikaans Continent. Zij werken vanuit verschillende disciplines en culturele achtergronden. Steeds vaker trekken makers zich niets aan van scheidslijnen tussen verschillende kunstdisciplines en houden zich in cross-over vormen bezig met meer dan één kunstvorm tegelijk, waar- door er een nieuw inclusief idioom ontstaat. Voor de makers die wij samenbrengen is dit een vanzelfsprekendheid. Deze internationale uitwisseling krijgt de vorm van een Artists in Residency, genaamd ‘Moving Beyond’.

credits
Linar Ogenia, Niki van Callandt, Sherise Strang, een poken word performer en een dj aan de turntable, eindregie: Babacar Cissé

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

programma 3 oktober
Blauwe Zaal 20:30 Moving Beyond - Artist in Residency (20/30 min)
Blauwe Zaal 21:15 Spirit Child- Qudus Onikeku
Blauwe Zaal 22:25 Q&A in de zaal Qudus Onikeku en Babacar Cissé (max 10 minuten)
Escherfoyer 22:30 Wij sluiten de avond feestelijk af met Afrovibes dj’s DJ Joepie

• Zaterdag 9 oktober presenteert Afrovibes de dansvoorstelling Smeer the ochre

 • Afrovibes Festival

  Afrovibes Festival presenteert dit jaar een bijzondere Afrovibes Context Programma met opkomende creatives uit de Nederlandse en Afrikaanse urban community.  Hiermee verbreden wij ons Afrovibes platform onder het jong divers publiek die geïnteresseerd in de mix tussen kunst en de subcultuur. Singer-songwriters, spoken word performers, dj’s, fashion designers, visual artists en the round table talks komen samen op Afrovibes Festival. Speciale aandacht in SSBU is er voor Het artists in residency project Moving Beyond (3 okt) een artistieke uitwisseling tussen Nederlandse/Utrechtse makers en Zuid-Afrikaanse makers. Zij werken vanuit verschillende disciplines en culturele achtergronden met het thema Contemporary Identity. Eindregie: Babacar Cissé van Les Associes Crew (Frankrijk/Senegal).

  En de Nigeriaanse performer Jelili Atiku (9 okt), voormalig laureaat van het Prins Claus Fonds Award, die zijn theatrale kostuums, vormgeving en performance combineert.

  Wij sluiten de avonden feestelijk af met onze Afrovibes dj’s, Dj Joep Edhardt (3 okt) en dj Lovesupreme (9 okt - Smeer the ochre)

  www.afrovibes.nl

   

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]