Mollen_WatWeDoen_regieFlorisVanDelft_fotoRenedenEngelsman_5765.jpg
SSBU_voorstelling_MOLLEN_CSUtrecht©dorienhein-9022 Low res.jpg
SSBU_voorstelling_MOLLEN_CSUtrecht©dorienhein-9199 low res.jpg

Mollen

WAT WE DOEN

Utrecht CS
Toneel

Na het succes van ‘Laura Exterieur’ presenteren we opnieuw een voorstelling die zich afspeelt op Utrecht Centraal. Omringd door nietsvermoedende reizigers spelen, zingen en bewegen de acteurs van WAT WE DOEN in een verhaal over wat nou eigenlijk normaal is. We moeten werken, geld verdienen en succesvol zijn. Maar wat gebeurt er als je die normen niet accepteert? In ‘Mollen’ zien we Pjotr die wegloopt van huis en bij gebrek aan geld blijft steken op het station. Hier ontmoet hij mensen die net als hijzelf buiten de groep vallen. Sommigen ongewenst, anderen uit vrije wil. Met hen probeert Pjotr ‘normaal’ opnieuw uit te vinden. Het station verandert in een theater, waarbij elke voorstelling een uniek samenspel is tussen de reizigers, acteurs en de locatie.

In 2018 was de voorstelling te zien op station Sloterdijk. “Het spannende spel met de omgeving maakt Mollen tot een bijzondere theaterervaring.” (NRC Handelsblad ****)

bekijk hier de trailer (gemaakt voor de voorstelling op station Sloterdijk)

credits
tekst & regie: Floris van Delft, muziek: Janfie van Strien, spel: Kiefer Zwart, Dennis Rudge, Laurien van Rijswijk, Marcel Roelfsema & Janfie van Strien, foto: René den Engelsman, Dorien Hein www.watwedoen.nl

 • bereikbaarheid locatie

  bereikbaarheid
  Om de voorstelling te kunnen zien is op het horecaplatform boven de Hema en spoor 14/15 een tribune gebouwd. Je kunt deze tribune bereiken zonder ov-chipkaart en hoeft dus niet 'in te checken'. Je bereikt de tribune via de passage tussen het Stadskantoor en de ingang van het station aan het Smakkelaarsveld. Hier vind je ook de lift.
  Je kunt de verdieping ook bereiken via de trappen in de centrale stationshal. In dat geval moet je beneden inchecken met je ov-chip en check je boven op het platform weer uit. Wanneer je binnen een uur uitcheckt op dezelfde locatie worden geen kosten berekend.

  Mocht je problemen hebben om de locatie te vinden dan kun je ons bereiken op +31 6 58013834 (vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling).

  logistiek
  Vanaf een half uur voor aanvang laten we publiek toe op de tribune. Kaart- en coronatoegangsbewijscontrole vindt plaats aan de zijkant van de tribune bij Bar Beton. Daar ontvang je ook de koptelefoon die nodig is om de voorstelling te kunnen volgen.
  De voorstelling is rolstoelgankelijk, hiervoor is plek gereserveerd.

  vervoer
  We raden je van harte aan om met het OV, op de fiets of lopend te komen. Mocht je met de auto naar Utrecht komen, dan kun je parkeren in een van de drie parkeergarages rond Utrecht Centraal.

verdieping

Samen met drie Utrechtse organisaties bieden we je rond de voorstelling een aantal activiteiten aan.

stadswandelingen 'Streetlife 030'
Tijdens deze stadswandelingen van stichting RECHTOP vertellen (ex) daklozen en (ex) verslaafden hun eigen verhaal en nemen je mee langs belangrijke plekken voor hen in de Utrechtse binnenstad. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren.

fototentoonstelling 'Het ogenblik'
De fototentoonstelling ‘Het ogenblik’ van fotograaf Ruud Spaargaren is een portretserie van dak- en thuislozen in Utrecht, met gedichten van Utrechtse stadsdichters. Klik hier voor meer informatie.

documentaireserie ‘In de stoel van Tom’
De Utrechtse barbier Tom Deux geeft (ex)daklozen een knipbeurt geeft en luistert naar hun verhalen. Klik hier om de filmpjes te bekijken.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]