MANSHOLT

Toneelgroep Jan Vos

"Trudi Klever pakt als ware comédienne uitgekiende momenten en ontroert als de onhandige boerendochter die eindelijk van haar depressieve man gaat scheiden." - Trouw *****

Mansholt was de eerste voorstelling van toneelgroep Jan Vos en speelde in de zomers van 2014 en 2015 met veel succes op tal van boerderijen. De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015. Vanwege de urgentie van het onderwerp komt het gezelschap deze zomer met een nieuwe enscenering.
Het thema van MANSHOLT is actueler dan ooit. Nu we de klimaatverandering aan den lijve ondervinden, nu de stikstof-crisis acuut is, stelt het stuk een vraag waar niemand in de samenleving zich meer aan kan onttrekken: heb jij de moed om je leven te veranderen en een nieuwe koers te gaan varen?

het verhaal
Het is 1972. Eurocommissaris Sicco Mansholt verandert op de valreep van zijn pensioen radicaal van koers en wordt fanatiek pleitbezorger van een kringloopeconomie. Terwijl de immer standvastige bestuurder verliefd wordt op zijn veel jongere stagiaire Petra Kelly en samen met haar op de barricades klimt, laat hij iedereen om zich heen in verbijstering achter.

credits:
tekst: Tjeerd Bischoff, regie: Jeroen van den Berg, spel: Helmert Woudenberg, Trudi Klever, Bart Klever, Josée Kuipers, Stefanie van Leersum, Tjeerd Bischoff, Wim Bouwens

 • talkshow De Toekomst

  Sicco Mansholt was één van de eerste pleitbezorgers van de kringloopeconomie. Aansluitend op de voorstelling van 9 september organiseert Jan Vos een talkshow over de vraag hoe we als maatschappij een nieuwe koers kunnen varen. In een tijd waarin we muurvast lijken te zitten in oude gewoontes en ingesleten patronen, laten we mensen aan het woord die met creatieve oplossingen en onverwachte invalshoeken komen. Mensen uit de praktijk, maar ook denkers en bestuurders.
  Op de locatie is de tentoonstelling ‘Boeren in Beweging’ te zien, waarbij een aantal agrariërs geportretteerd wordt in beeld en tekst.

  Houd de website en social-mediakanalen van Toneelgroep Jan Vos in de gaten voor updates en meer informatie.

 • eten op locatie

  Bij de bestelling van de entreekaarten is het mogelijk een maaltijd bij te bestellen. Deze worden voorafgaand aan elke voorstelling verzorgd door een lokale cateraar (matinee of avondvoorstelling). 

 • locatie en bereikbaarheid

  De voorstelling wordt gespeeld bij Boer Peter. Er wordt gespeeld in een splinternieuwe tent, waarin het publiek beschut zit tegen weer en wind, volledig corona-proof, met een fantastisch uitzicht op het landschap rondom. 

  adres:
  Boer Peter
  Thematerweg 6
  3455 SN Haarzuilens
  www.boerpeter.com

  • routeplanner

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]