rdj20278-132523.jpg
rdj20278-123652.jpg
rdj20278-124451.jpg

Future for the Past

Sites of Memory

Hekmanfoyer
Dans Verdieping Muziek Toneel

“You must invoke the voices of remembrance”

Sites of Memory presenteert 'Future for the Past 2021': een reis door de tijd naar het koloniale verleden. Kunstenaars uit Zuid-Afrika en Nederland geven hun visie op dit actuele onderwerp in zang, poëzie, dans, beeldende kunst, en theater. Van 23 tot en met 27 juni is deze locatievoorstelling te zien in Utrecht (en van 1 t/m 11 juli in Amsterdam). De wandeling begint bij de schouwburg en eindigt bij het Stadhuis.

De voorstelling is corona-veilig en bestaat uit een interactieve wandeling waarin live optredens worden afgewisseld met 360 graden audio en video die de bezoeker op een tablet kan volgen. Het publiek gaat mee op reis langs verschillende historische locaties en krijgt inzicht in hoe ons koloniale verleden doorwerkt in het heden en ons beeld voor de toekomst.

'Future for the Past' werd in 2020 in Amsterdam ontwikkeld en is dit jaar naar Utrecht uitgebreid aan de hand van lokale verhalen. Partners zijn Stadsschouwburg Utrecht, DOX, Kosmopolis, Mapping Slavery Project en de Gemeente Utrecht. 

'Future for the Past' is tot stand gekomen onder leiding van Sites of Memory’s oprichters Katy Streek en Jennifer Tosch, in samenwerking met cultuurhistoricus Nancy Jouwe. Met de artistieke inbreng van Zuid-Afrikaanse makers Jarett Erasmus, Luke de Kock en Toni Giselle Stuart en Nederlandse makers Jörgen Gario, Jomecia Oosterwolde, Raul Balai en Alejita Silva zijn prikkelende optredens ontstaan die stof tot nadenken geven. De voorstelling is voor het grootste deel in het Engels, met stukken in het Nederlands, Afrikaans en Papiaments.

foto's: Rien de Jager, www.sitesofmemory.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]