If my belly.jpg
SKIN2-klein.jpg

If only my belly was made of gold | SKIN

Anne Meffert, Jim Buskens & Manouk Pluis

Dans

Op deze avond krijg je een double bill te zien: twee voorstellingen van jong, aanstormend talent. Anne Meffert, Jim Buskens en Manouk Pluis zijn vers afgestudeerd van Toneelacademie Maastricht.

If only my belly was made of gold

Een fysieke theaterperformance over de dikke buik. Hoe dik? Dikker dan de buiken van de paspoppen die u afgelopen week in de etalage zag.

"Zou u de buik van Jelmer kunnen omschrijven?’" vraagt Anne aan de moeder van Jelmer. In het begin van de performance luistert u mee naar de intieme verhouding tussen de performers en hun opvoeders. Langzaam krijgt u zicht op hoe we een beeld vormen van elkaar en wat voor invloed we op elkaar hebben. Hoe worden we mens in de complexe relatie van kijken en bekeken worden?

"Kunt u nog iets anders vinden van de dikke buik dan ‘lelijk’?" vraagt Edwin aan de moeder van Pien. De dikke buiken van de 5 performers transformeren in het tweede deel van de voorstelling van omstreden extra-vet-opslagen naar kunstobjecten, dynamische lappen vel en muziekinstrumenten. Naar opslagplekken vol pluis en emotionele apparaten. Een violist (zonder dikke buik) begeleidt hen.

credits
concept & regie: Anne Meffert, spel: Pien Trieling, Jelmer Verheij, Babette Engels, Esther Sloots, Marijn Prakké, Anne Meffert, componist/violist: Annabel Schouten, beeld: Ies Kaczmarek met dank aan: Stadsschouwburg Utrecht, Toneelacademie Maastricht, Fashionclash, VIA ZUID, Brand Cultuurfonds Limburg en Apollo fonds. 

 

SKIN

SKIN is een performance waarin twee lichamen een poging doen hun aangeboren fysieke kenmerken te overstijgen en samen te smelten tot één nieuw, alternatief lichaam. SKIN is het onderzoeksresultaat van een fysieke zoektocht van twee lichamen die binnen het genderspectrum pleiten voor meer fluïditeit.

credits
concept: Jim Buskens, performance: Manouk Pluis en Jim Buskens, muziek: Mina Caputo, tekst: Kate Tempest, beeld: Sara Schoon, met dank aan: SALLY dansgezelschap Maastricht, Toneelacademie Maastricht, Lionne Hietberg

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]