A mon bel amour

Compagnie par Terre | Anne Nguyen

Als op een catwalk showen acht dansers, solo, in duetten of als groep, de manieren waarop ze met dans hun individualiteit uitdrukken en het publiek verleiden, uitdagen en domineren. Elke dansstijl draagt met bijbehorende muziekstijl een eigen boodschap uit. Over wat als mannelijk of vrouwelijk wordt gezien, over culturele archetypen en, daarmee samenhangend, onze (onbewuste) vooroordelen. In een zinderende clubsfeer stellen acht powerdansers onze beperkte blik ter discussie.

Breaking zegt: daag me uit
Voguing zegt: kijk naar me
Waacking zegt: vang me
De balletdanser zegt: maak me goddelijk
De hedendaagse danser zegt: ik ben menselijk
De krumper zegt: ik breng kracht
Popping zegt: voel de beat
Hiphop zegt: stuiter met mij

  • Anne Nguyen

    In Frankrijk behoort ze al jaren tot de top van de nieuwe choreografen en Nederland begreep in 2018 waarom. Anne Nguyen is één van die zeldzame choreografen die erin slaagt urban dance op een prikkelende en originele manier te verbinden met hedendaagse moderne dans én andere bewegingsdisciplines. Met vechtsporten bijvoorbeeld, zoals in haar vorige voorstelling Kata (zie video), die in het Holland Festival 2018 stond en een van de favorieten van pers en publiek werd. Niet in de laatste plaats dankzij de geweldige dansers van Compagnie Par Terre.

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]