Nynke beeld theaters zonder tekst3.jpg

Plant

Nynke Laverman

Blauwe Zaal
Muziektheater

Zangeres Nynke Laverman kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra. Juist door minder te doen en zachter te zingen, is Nynke haar oproep luider dan ooit: wie willen we zijn als mens?

Nynke: “Ik vraag me af waarom we eigenlijk onderscheid maken tussen ‘mens’ en ‘natuur’. Bij de nomaden in Mongolië zag ik hoe het anders kan en sindsdien gaat mijn werk hierover. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten? Durven we het even niet te weten?”

credits
teksten: Nynke Laverman, muziek: Sytze Pruiksma & Nynke Laverman, video: Douwe Dijkstra, dans: Dunja Jocic, eindregie: Koos Terpstra, foto: Kasper Veenstra, www.nynkelaverman.nl

  • fluisterzacht - lees meer

    Op de steppen van Mongolië besluit Nynke haar podiumkunst toe te wijden aan het wederzijdse respect tussen mensen en hun leefomgeving. Ze realiseert zich tijdens het maken van Plant dat ze zich wil uitspreken en is daardoor juist zachter gaan zingen, minder woorden gaan gebruiken, minder gaan dóen. Het album en de theatervoorstelling gaan over het proces van transformatie, over verandering in jezelf. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten? Durven we het even niet te weten?

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]