LGW 2021 - General (foto door Melanie Marsman).jpg (1)
Ana Roxanne (photo Yuki Kikuchi) (1).jpeg
William Basinski (photo by Danilo Pellegrinelli).jpg

Le Guess Who?

Ana Roxanne | William Basinski | Spencer Clark e.a.

Douwe Egbertszaal
Le Guess Who? Muziek

Vierdaags festival voor grensverleggende muziek en cultuur

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. Het festival presenteert artiesten en geluiden die op andere podia nauwelijks te zien en horen zijn, maar juist uitdagen en inspireren. De veertiende editie vindt plaats van 11 t/m 14 november 2021 in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs.

optredens
In de Stadsschouwburg zijn er optredens van o.a. ambientmuzikant Ana Roxanne, die in haar meest recente composities ook invloeden van jazz en Hindoestaanse zang verwerkte en wiens optreden wordt gehost door het Utrechtse, eigentijdse en innovatieve muziekplatform Uncloud; de Amerikaanse ambientpionier William Basinski, die zijn nieuwste werk ‘Lamentations’ uitvoert; en Typhonian Highlife, het filmische project van Spencer Clark is geïnspireerd op cult-horrorfilms uit de jaren tachtig, zoals 'Hellraiser II' en 'Pin'.

fotocredits: Melanie Marsman, Yuki Kikuchi, Danilo Pennegrinelli
www.leguesswho.nl

  • curatoren 2021

    De programmering van Le Guess Who? wordt deels samengesteld door curatoren, die een selectie van hun inspiraties en gelijkgestemde artiesten uitnodigen om op het festival op te treden. In 2021 zijn dit multi-instrumentalist, zanger en songwriter John Dwyer (OSEES); de Colombiaanse experimentele producer en geluidskunstenaar Lucrecia Dalt; de Japanse componist en percussionist Midori Takada; klarinettiste en saxofoniste Matana Roberts; en singer-songwriter Phil Elverum (Mount Eerie / The Microphones).

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]