Jonathan

Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens | KVS

Blauwe Zaal
Toneel

‘Jonathan’ wordt een poëtische voorstelling, een af en toe bevreemdende conversatie tussen een robot, een mens en het publiek. Een avond vol verwondering en twijfel over wat het betekent om een mens te zijn en dus te moeten omgaan met verrassingen en tegenslag.
‘Jonathan’ is de naam van een palliatieve zorgrobot, ontworpen door een Artificial Intelligence-team, dat Jonathan versneld in roulatie bracht op het moment dat Covid de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen, zonder angst voor besmetting.

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens heten je welkom in hun iemandsland. Samen stonden ze 20 jaar geleden aan de wieg van theatergezelschap SKaGeN; nu staan ze voor het eerst samen op toneel met een nagelnieuwe, eigen creatie.

credits
tekst en spel: Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens, stem van Claudine: Gilda De Bal, productie: KVS, foto’s: Danny Willems

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]