Een lied voor de maan 6+

Opera Zuid

Blauwe Zaal
Opera

Deze Nederlandstalige familieopera is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen. De schrijver is geliefd bij jong en oud om de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang in zijn korte dierenverhalen.

De mol wil iets doen voor de maan. Die staat altijd alleen aan de hemel en krijgt nooit eens bezoek. Hij besluit een lied voor de maan te schrijven. Maar dat is moeilijker dan gedacht. Als hij klaar is gaat de mol ermee naar de sprinkhaan, die dirigent is van een orkest. Ze repeteren tot het helemaal goed is en ’s nachts geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest?

credits
regie: Béatrice Lachaussée, spel: Vera Fiselier, Berend Eijkhout, Jan Willem Schaafsma, Ginette Puylaert, Francine Vis, Mirna Ackers e.a., muzikale leiding: Mathilde Wantenaar, orkest: Het Nationaal Jeugdorkest, foto's: Kim Krijnen, www.operazuid.nl

Een lied voor de maan is een coproductie met De Nationale Opera, de Munt / La Monnaie, Festival Aix-en-Provence, Escuela Superior de Música Reina Sofía en met de steun van ENOA en Creative Europe Program van de Europese Unie.

  • Het verhaal is vintage Toon Tellegen, grappig, licht wrang en onopdringerig wijs, met scherp getroffen karakters

    NRC Handelsblad -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]