DeKleineZeemeermin_liggendwijd.jpg

De Kleine Zeemeermin 8+

Theater Utrecht i.s.m. Stadsschouwburg Utrecht

Douwe Egbertszaal
Muziektheater

'De Kleine Zeemeermin' is een theaterfeest vol diepzeeanimaties, liedjes en muziek voor het hele gezin. Duik samen in de onderwaterwereld van Annebel en haar vrienden!

In zijn beroemde sprookje 'De Kleine Zeemeermin' vertelt Hans Christian Andersen een verhaal over volwassenwording, groei, identiteit en verlangen. In de eigentijdse, bewerkte versie van Theater Utrecht is zijn betoverende vertelling het verhaal van de veertienjarige Annebel. Ze ontmoet de meest wonderlijke wezens en beleeft allerlei avonturen. Maak net als Annebel kennis met Matti, de Zeekoning, de prins genaamd Prins, Kwallie, Puffer, Mimi Jabila, TAFKAM (The Artist Formerly Known As Moby) en natuurlijk de Zeeheks! Zal Annebel haar stem opgeven om te kunnen dansen met de Prins?

'De Kleine Zeemeermin' is een familievoorstelling van Theater Utrecht in coproductie met Stadsschouwburg Utrecht en gaat 21 december 2021 in première. Landelijke tournee tot en met februari 2022. Duik in de wereld van De Kleine Zeemeermin op www.dekleinezeemeermin.nl.

• Deze voorstelling is ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. meer info | aanmelden

foto: Benning & Gladkova

 • het verhaal

  De veertienjarige Annebel wacht in het ziekenhuis op de zoveelste operatie aan haar benen. Daar ontmoet ze Mattie. Mattie is heel stoer en heel bijdehand en daagt haar uit om te dansen, maar dat durft ze niet. Had ze maar niet van die onhandige en rare benen. Deze keer mogen haar vader en oma voor het eerst niet bij haar blijven als het bezoekuur voorbij is. Dus in de nacht is ze alleen...
  In haar nachtelijke dromen wordt Annebel overspoeld door een magische onderwaterwereld waar ze de meest wonderlijke wezens ontmoet en spannende muzikale avonturen beleeft. Maak kennis met Mattie, de prins genaamd Prins, Kwallie, Puffer, Mimi Jabila, TAFKAM (The Artist Formerly Known As Moby) en natuurlijk de Zeeheks!
  Op de verjaardag van de Zeekoning zingt Annebel de sterren van de hemel, maar het aller-allerliefste zou ze willen dansen… Zal ze haar stem opgeven aan de Zeeheks om te kunnen dansen met de Prins?

 • regisseur Thibaud Delpeut over de kleine zeemeermin

  'De Kleine Zeemeermin' is de allereerste familievoorstelling van Theater Utrecht en regisseur Thibaud Delpeut: “In 'De Kleine Zeemeermin' herken ik het verlangen naar de wereld van anderen en de bereidheid om zowat alles op te offeren om er maar bij te horen. Ook voel ik me thuis in de fantasie, in de veelheid aan beelden, kleuren en geluiden die Andersen in zijn verhaal beschrijft. In hun fantasie kunnen kinderen alles tegelijk zijn, zowel mens als vis. Pas later leren we dat fantasie slechts fantasie is en dat we moeten kiezen. Maar wat als dat soort keuzes niet bij je passen, niet uit jou komen? Wat als je toch mens én vis wil zijn?”

  www.theaterutrecht.nl

 • onderwaterwereld

  Regisseur en auteur Thibaud Delpeut werkt voor De Kleine Zeemeermin samen met een uitgebreid team van ontwerpers, animatoren, game developers, liedschrijvers, muzikanten en natuurlijk spelers. Voor de animaties wordt gewerkt met speciaal ontwikkelde technologie die de acteurs de getekende wereld van de diepzee voortdurend in beweging laat brengen. Het publiek wordt met videoprojecties midden in deze geanimeerde wereld geplaatst, half onder en half boven water.

  De nieuwe composities en liedjes voor De Kleine Zeemeermin zijn geïnspireerd door de weelderige orkestrale arrangementen van grootheden als Nat King Cole tot moderne ballads van bijvoorbeeld Ariana Grande.

 • credits

  tekst, regie en orchestratie: Thibaud Delpeut, compositie: Dries Bijlsma, liedteksten: Guus van der Steen, decorontwerp: Dieuweke van Reij, kostuumontwerp: Dymph Boss, lichtontwerp: Bart van den Heuvel, geluidsontwerp: Sander van der Werff, dramaturgie: Joris van der Meer, video compositing: Hendrik Walther, interaction designer: Daan Gijzen, video-ontwerp en animatie: Tom Jager en Huig van den Hoofdakker, regieassistentie: Jip Vuik, cast: Annebel Overbeeke en Charmaine Charlemagne e.a., een productie van Theater Utrecht in coproductie met Stadsschouwburg Utrecht

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]