Kunst_HvH_algmeen.png

Dat is de Kunst! Hoe kijk ik naar theater?

Annette Embrechts

Hekmanfoyer
Club NU ism TivoliVredenburg, Bibliotheek Utrecht, Kunstuitleen Utrecht Verdieping

Het lijkt misschien simpel: acteurs spelen een spelletje op toneel en kennen lappen tekst uit hun hoofd. Maar daarmee begint pas het echte spel. Want hoe spreken ze al die woorden uit? Hoe maken ze van een boek een voorstelling, van een familiedrama een taxi naar de hel? Wat doen ze met een klassieker van Shakespeare? En hoe maken ze een schurk sympathiek? Theater- en dansrecensent Annette Embrechts neemt iedereen mee de zaal in, naar de rijke wereld van het Nederlands toneel. Zet je ogen op scherp en ontdek de magie van live toneel.

  • Annette Embrechts

    Dans- en theaterjournalist Annette Embrechts (1968) begon in 1990 met recenseren voor KUNieuws, en ontdekte daarna de regionale theaterjournalistiek bij de Arnhemse Courant/Gelders Dagblad en het Utrechts Nieuwsblad. Inmiddels schrijft ze al twintig jaar voor de Volkskrant, over dans, theater, locatietheater, circus en jeugdtheater. Ze zit vier tot vijf avonden per week in het theater, bezoekt alle soorten festivals en verzorgt veel inleidingen en nagesprekken. Ze was vaste gastrecensent bij het AVRO-TROS radio programma Opium (op 4), en redacteur bij Met het Oog op Morgen (NOS) en De Andere Wereld van Zondagavond (IKON). Voor de regionale omroep L1 maakte ze twee televisieseries met theatergesprekken. Ze studeerde wiskunde en filosofie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en werkte na haar studie als programmamedewerker bij Studium Generale (KUN).

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]