Broken Winged Bird

Toneelgroep Maastricht

Blauwe Zaal
Toneel

Jouman Fattal en Alidtcha Binazon spelen de hoofdrollen in ‘Broken Winged Bird’, een confronterende voorstelling over de zwarte Amerikaanse soldaat Timothy Hood en zijn vrouw Michelle. In de Tweede Wereldoorlog vecht Hood mee aan geallieerde zijde, maar als hij terugkeert wordt hij niet als held onthaald, zoals zijn witte kameraden. Hij moet zich opnieuw voegen in een volledig gesegregeerde samenleving. Hij verplaatst een bordje in de tram, omdat hij nergens kan zitten. Het wordt hem fataal. Welke wereld laat hij achter voor Michelle?

Een pilot van deze voorstelling werd in 2020 ontwikkeld voor Theater Na De Dam. Bij Toneelgroep Maastricht werd de voorstelling uitgebouwd.

podcast Limburgs Verleden
Naar aanleiding van Broken Winged Bird gaan onderzoeker Mieke Kirkels en theatermaker Timen Jan Veenstra met elkaar in gesprek over Afro-Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog meevochten aan de zijde van de geallieerden. Beluister de podcast.

credits
idee: Jouman Fattal en Timen Jan Veenstra, tekst: Timen Jan Veenstra, spel: Jouman Fattal en Alidtcha Binazon (vervangt Joy Wielkens), eindregie: Danielle Wagenaar, stemmen serveerster: Jade Wheeler en Valentijn Benard, foto's: Ben van Duin, www.toneelgroepmaastricht.nl

  • Broken Winged Bird is een pijnlijk actueel statement, een vurige hartenkreet en een hartverscheurend theatraal document over systematisch racisme.

    NRC -
  • De elegantie en souplesse waarmee Fattal van karakter wisselt, sluit mooi aan bij de intense energie van nieuwkomer Binazon: wat een sprankelend talent!

    De Limburger -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]