HEEFT VOORKEUR HNT Ensemble by Gordon Meuleman (85 of 383).jpg

Wit Konijn Rood Konijn - livestream

Soumaya Ahouaoui

Stadsschouwburg Utrecht presenteert in samenwerking met Het Nationale Theater en Aurora Nova de internationale toneelhit 'Wit Konijn Rood Konijn'. Samen met theaters uit 30 verschillende landen vieren we op 13 maart de kracht van theater.

ode aan het eenmalige, niet-herhaalbare van theater
Om 20.00 uur lokale tijd zal in alle deelnemende zalen een acteur het toneel op gaan met dit bijzondere stuk, geschreven door Nassim Soleimanpour. Wat het zo bijzonder maakt? De (vertaalde) tekst zit in een verzegelde envelop die pas op het podium door de speler wordt opengemaakt. In onze Blauwe Zaal is het de actrice Soumaya Ahouaoui die geheel onvoorbereid en met de stapel papier in de hand zal beginnen aan een eerste lezing, die meteen de definitieve uitvoering is. Als een ode aan het eenmalige, het niet-herhaalbare van theater.

Soumaya werd in Utrecht geboren en is sinds 2019 vaste acteur van Het Nationale Theater. Ze was o.a. te zien in de succesvoorstelling ‘Melk & Dadels’ en in onze kerstproductie ‘Alone@home’. Afgelopen seizoen speelde Soumaya de solovoorstelling ‘Spoonface’ in het kader van Het Nationale Theater speelt altijd.   

livestream
Vanwege de coronamaatregelen mogen we geen publiek ontvangen, maar we nodigen je uit om via een livestream deel uit te maken van deze internationale theaterbeleving. 

wat je moet weten om de livestream te bekijken

credits
Wit Konijn Rood Konijn / White Rabbit, Red Rabbit werd oorspronkelijk geproduceerd door Volcano Theatre in samenwerking met Necessary Angel en Wolfgang Hoffmann, dramaturgie: Daniel Brooks en Ross Manson, foto: Gordon Meuleman

  • collectieve viering

    ‘Wit Konijn Rood Konijn’ is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands, en is al duizenden keren opgevoerd. Steeds door andere acteurs, want zodra je het stuk kent, mag je het niet nog een keer spelen.

    In Nederland doen meer dan twintig theaters mee aan deze internationale viering van inspiratie en verbeelding, het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan.

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]