The Mad King

Opera2day

“Muziektheater vol waanzin en corona-symboliek” - NRC ****

‘The Mad King’ is een meeslepende en kleurrijke theaterbelevenis, waarin een machtige man in isolatie zijn wanen bestrijdt, er een vreemde gast zijn intrede doet, er wonderlijke klanken klinken en we op de vleugels van de kunst voor even coronaproof mogen ontsnappen aan onze afzondering.

Omringd door zijn vogelverzameling zwengelt een eenzame man zijn draaiorgel aan om de kakelende stemmen in zijn hoofd te smoren. Als er een vreemde vogel uit Azië binnenvliegt, is dat het begin van een vrije val die de man dwingt zijn angsten, overtuigingen en gewoontes onder ogen te zien.  

Het universum van ‘The Mad King’ krijgt op wonderschone muzikale wijze gestalte door de doldwaze en buitenissige ‘Eight Songs for a Mad King’ van Peter Maxwell Davis en de composities vol vogelzang en volksmuziek van Georg Friedrich Händel.

• met Nederlandse en Engelse boventiteling

credits
concept en regie: Stefano Simone Pintor, met: Wiebe Pier Cnossen, Bodine Sutorius e.a., muzikale leiding: Hernán Schvartzman, artistieke leiding: New European Ensemble/Emlyn Stam, opera2day.nl

 

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]