WildeRRaus niek-jan-skumbek 6 7 jan 2021.jpg

Skumbek pakt het podium

Niek-Jan Lathouwers & Friends

Pril, kwetsbaar, stoer en héél vers

Door de coronacrisis vallen er gaten in onze programmering omdat veel gevestigde gezelschappen/artiesten niet voor een heel klein publiek kunnen of willen spelen. Veel jonge theatermakers moeten (zeker nu) juist hard vechten om een voet tussen de deur te krijgen. Daarom lanceert Stadsschouwburg Utrecht de serie ‘Pakt het podium’. We nodigen jonge, Utrechtse podiumkunstenaars uit om twee volle dagen te komen werken in onze zaal. Zij krijgen volledig de vrije hand om in deze korte tijd iets te maken en te presenteren aan het Utrechtse publiek.

f*ck/th*nks corona
“Wij pakken onze plek in de schouwburg. Dit is onze kans. Wij claimen de zaal, de lampen, de microfoons, de rookmachines en ons publiek. Wij bepalen wat jij deze avond komt zien. In één dag maken we een voorstelling. Pril, kwetsbaar, stoer en héél vers van de pers. Wij laten zien waarom jij en wij in deze zaal horen te zijn.”

In deze eerste editie van Pakt het podium: muzikant en performer Niek-Jan Lathouwers & friends.

  • Skumbek: opzwepende performance - lees meer

    Hoe zou een heidens ritueel eruitzien als onze voorvaderen de beschikking hadden over blaasinstrumenten en moderne technologie? Skumbek geeft het antwoord in een opzwepende performance die de toeschouwer poogt te bezweren. WildeRRaus is het resultaat: een geluid dat zowel archaïsch als modern aandoet. Dompel je onder in een combinatie van trash, industrial, jazz, techno en spoken word in een ervaring die de oermens doet ontwaken.

    Skumbek is een collectief die muziek vanuit een theatrale hoek bekijkt. Er wordt gezocht naar manieren om verschillende kunstuitingen samen te brengen, waarin theatrale en tekstuele elementen worden benadrukt. Ze laten zich inspireren door rock, punk, jazz, hiphop en avant-garde. Een continue zoektocht naar een performatieve, en alternatieve vorm van een concert.     

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]