Krapp's Laatste Band

Het Nationale Theater speelt altijd

Na Wachten op Godot en Eindspel de derde Beckett-parel van Erik Whien 

Erik Whien is dé hedendaagse Nederlandse Beckett-regisseur. Met Jaap Spijkers maakt hij nu Krapps laatste band. De 69-jarige Krapp zet al zijn leven lang, steeds op zijn verjaardag, de bevindingen van het afgelopen jaar op band. Deze avond luistert hij luidkeels commentaar gevend terug naar oude opnames vol verlangens en ambitie, alvorens zijn laatste band in te spreken. “Heb juist geluisterd naar die stomme klootzak waarvoor ik mezelf dertig jaar geleden hield. Moeilijk te geloven dat ik ooit zo erg was. Godzijdank is dat voorbij.” 

credits
tekst: Samuel Beckett, regie: Erik Whien, spel: Jaap Spijkers, vertaling: Jacoba van Velde

  • Het Nationale Theater speelt altijd

    In de turbulente maanden voor de zomer besloot Het Nationale Theater niet langer thuis achter de computer te blijven zitten, maar weer volop live aan de slag te gaan. Toen hebben de vaste acteurs en regisseurs van het ensemble in een korte tijd zestien nieuwe voorstellingen gemaakt. In dit nieuwe seizoen ontwikkelen de stukken door en zijn te zien in de Nederlandse theaters. Want Het Nationale Theater speelt (vanaf nu) altijd.

  • Jaap Spijkers is de gedroomde acteur voor deze rol.

    de Volkskrant ★★★★ -
  • Memorabel beeld

    NRC ★★★★ -
Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]