IMG_4127_klein.jpg

coupdeboule pakt het podium

coupdeboule

Pril, kwetsbaar, stoer en héél vers

Door de coronacrisis vallen er gaten in onze programmering omdat veel gevestigde gezelschappen/artiesten niet voor een heel klein publiek kunnen of willen spelen. Veel jonge theatermakers moeten (zeker nu) juist hard vechten om een voet tussen de deur te krijgen. Daarom lanceert Stadsschouwburg Utrecht de serie ‘Pakt het podium’. We nodigen jonge, Utrechtse podiumkunstenaars uit om twee volle dagen te komen werken in onze zaal. Zij krijgen volledig de vrije hand om in deze korte tijd iets te maken en te presenteren aan het Utrechtse publiek.

f*ck/th*nks corona
“Wij pakken onze plek in de schouwburg. Dit is onze kans. Wij claimen de zaal, de lampen, de microfoons, de rookmachines en ons publiek. Wij bepalen wat jij deze avond komt zien. In één dag maken we een voorstelling. Pril, kwetsbaar, stoer en héél vers van de pers. Wij laten zien waarom jij en wij in deze zaal horen te zijn.”

foto: Liza Hein

  • coupdeboule - lees meer

    coupdeboule bestaat uit Eileen Graham en Katelijne Beukema. Eileen en Katelijne zaten bij elkaar in de klas op de Acteursopleiding van de HKU en zijn daar in 2018 afgestudeerd. Ze vonden en vinden elkaar in fysiek, absurdistisch spel en liefde voor taal.

    Voor 'Pakt het podium' willen ze onderzoeken hoe zowel tekst als beweging een hoofdrol kan spelen in dezelfde voorstelling. Hoe ze vanuit allebei kunnen starten met maken en wat voor eindresultaat beide beginpunten opleveren. Voor deze dagen in de schouwburg nemen ze miscommunicatie als uitgangspunt.

    "Onze gouden regel is grote ingewikkelde dingen versimpelen met fantasie en humor. En zo vertellen hoe we over de wereld denken. We willen de boel opschudden, mensen lostrekken van hun gewoon geworden zienswijze en vragen in het hoofd van het publiek planten die nog lang door blijven gonzen. Zo creëren wij een ruimte met veel tederheid en bombarie, waarin een groot thema de zaal verlaat als een helder gegeven."

    Deze paradox beschrijft theatergroep coupdeboule: een keiharde liefdevolle kopstoot.

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]