3360-NTGent - Yellow (Michiel Devijver) 2.jpg

Yellow. The Sorrows of Belgium II: Rex

NTGent

Douwe Egbertszaal
Toneel

In de trilogie ‘The Sorrows of Belgium’ zoomt regisseur Luk Perceval in op donkere passages uit de Belgische geschiedenis. ‘Yellow’ gaat over de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1936 richt Leon Degrelle de fascistische beweging Rex op. Tijdens de oorlog vecht hij met zijn Waals Legioen aan het Oostfront. Hij wordt in 1945 bij verstek ter dood veroordeeld en leeft tot zijn dood in 1994 in ballingschap in Spanje. Voor Perceval staat Degrelle symbool voor het fascisme dat in de jaren dertig overal in Europa de kop opstak. Nederlands gesproken, met Engelse boventiteling.

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
regie: Luk Perceval, spel: Peter Seynaeve, Chris Thys, Oscar Van Rompay, Lien Wildemeersch e.a., dit podiumwerk werd gerealiseerd met steun verkregen via de Belgische Tax Shelter, foto: Michiel Devijver, www.ntgent.be

Tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.